Peđa Mijatović je bio u pravu: Bejlu je Vels na prvom mjestu

Vels danas savladao Tursku u drugom kolu Evropskog prvenstva, Bejl promašio penal, ali je imao dvije sjajne asistencije

17845 pregleda 3 komentar(a)
Bejl na meču sa Turskom, Foto: Reuters
Bejl na meču sa Turskom, Foto: Reuters

Prije dvije godine, jedna izjava Predraga Mijatovića odjeknula je u evropskoj sportskoj javnosti.

"Garet Bejl prvo misli na Vels, pa na golf, pa na Real", bio je oštar Mijatović.

Bila je to sezona 2019/2020, Bejl je imao problema sa povredama, nakon oporavka nije bio na nivou i tadašnji trener Reala, Zinedin Zidan je polako počeo da gubi povjerenje u igrača, koji mu je 2018. godine donio titulu u Ligi šampiona.

Tome je doprinio i sam Bejl, koji je djelovao nezainteresovano i nije ličio na fudbalera, koji je srećan u glavnom gradu Španije.

Ubrzo nakon ove izjave Mijatovića, Vels je u novembru 2019. u posljednjem kolu kvalifikacija za ovogodišnje Evropsko prvenstvo savladao Mađarsku (2:0) na domaćem terenu i izborio plasman na kontinentalni šampionat. Oba pogotka postigao je Aron Remzi, ali je prva zvijezda bio Garet Bejl. Po završetku meča Bejl se slikao sa zastavom Velsa na kojoj je pisalo - "Vels. Golf. Madrid. Tim redom".

Bilo je jasno da je time Bejl reagovao na izjavu Mijatovića. Ali, taj njegov potez osudila je španska javnost - u tome je prednjačila "Marka", koja je pisala da Bejl ne zaslužuje da nosi Realov dres i ne bi smio da ga obuče nikada više.

Dres Reala Bejl je nosio samo do kraja te sezone. U junu prošle godine, nakon nastavka sezone, koja je bila prekinuta zbog pandemije koronavirusa Velšanin je na terenu proveo ukupno 100 minuta (29 protiv Eibara i 71 protiv Majorke, podaci Transfermarkta). Potom je u prelaznom roku otišao na pozajmicu u Totenhem, ali ni u klubu, koji ga je lansirao među zvijezde nije briljirao. Istina, bio je povrijeđen jedno vrijeme, pisalo se o sukobu sa menadžerom Totenhema Žozeom Murinjom, ali je Velšanin bio daleko od prave forme i nakon odlaska Portugalca i dolaska Rajana Mejsona.

A onda je došlo Evropsko prvenstvo.

Bilo je pitanje u kakvoj će formi biti Bejl na ovogodišnjoj smotri najboljih evropskih selekcija, ali je igrač nakon dva kola pokazao da su riječi Peđe Mijatovića bile istinite.

Bejl je odlično odigrao dosadašnji dio turnira, a briljirao je na današnjem meču sa Turskom - dvije sjajne asistencije i odlična partija potvrda su da je Bejlu reprezentacija na prvom mjestu. Na današnjem meču Bejl je saigračima kreirao pet šansi, što je najviše na jednoj utakmici na evropskim šampionatima.

Euro 2020
foto: Sofascore

Promašio je najbolji igrač Velšana danas i penal, ali je i pored toga zasluženo proglašen igračem utakmice. I bilo je primjetno da je uživao u svakom minutu na terenu.

"Bilo je veoma bitno da danas pobijedimo. Da ste nam na startu turnira ponudili četiri boda, odmah bismo prihvatili. Moramo sačekati da vidimo hoće li to biti dovoljno za plasman u nokaut fazu. Danas smo se borili - OK promašio sam penal, ali sam pokazao snažan karakter. Drugi gol bio je šlag na torti", kazao je Bejl nakon meča.

Vels, golf, pa Real. Ili možda neki drugi klub, budući da je Bejlova budućnost u Realu neizvjesna.

Bonus video: