Igalo nije prvi drugoligaš u polufinalu Kupa, ali je po nečemu ipak posebno

Ekipa koju vodi Dušan Jevrić je četvrta ekipa koja se kao drugoligaš plasirala u polufinale Kupa, a prva koja je to uspjela a da nikad nije bila član elite u samostalnoj Crnoj Gori
1 komentar(a)
FK Igalo, Foto: Fudbalski klub Igalo 1929
FK Igalo, Foto: Fudbalski klub Igalo 1929
Ažurirano: 23.11.2017. 14:06h

Fudbaleri Igala nisu prvi drugoligaši u polufinalu Kupa Crne Gore.

Berane je 2008. stiglo do polufinala, iako nije bilo član elite, isto su tri sezone kasnije uradili fudbaleri Jedinstva i Čelika. Nikšićani su čak i osvojili trofej Kupa, 2012, iako su te sezone igrali u Drugoj ligi.

Senzacionalni plasman Igala među četiri najbolja u Kupu je ipak poseban, jer se radi o prvoj ekipi koja se plasirala u polufinale, a da nikad do sada nije bila član elite.

Ekipa koju vodi Dušan Jevrić šokirala je Lovćen i na kampu FSCG u Podgorici slavila sa 3:1, nadoknadivši poraz od 1:0 na svom terenu.

Cetinjani su bili izraziti favoriti da prođu dalje. Mnogo više su ljetos uložili u ekipu, imali su ambicije da idu do kraja i da preko Kupa pokušaju čak i da izađu u Evropu. Uostalom, oba puta su ove sezone u Drugoj ligi savladali Igalo - na Cetinju 4:0, u gostima 1:0.

Osim Igala, u polufinale Kupa plasirali su se Budućnost, Mladost i Grbalj.

Svi su oni opravdali ulogu favorita u revanšima, nakon pobjeda u prvim utakmicama, i dominatno prošli dalje.

Budućnost je ukupnim rezultatom 3:0 bila bolja od Sutjeske u najvećem crnogorskom derbiju (2:0 i 1:0), Mladost je sa 5:0 u dvomeču bila bolja od Mornara (2:0 i 3:0), dok je najubjedljiviji bio Grbalj, koji je ukupnim rezultatom 6:0 tukao rožajski Ibar (4:0 i 2:0).

Žrijeb polufinala Kupa obaviće se na proljeće, kada će se i igrati završnica najmasovnijeg takmičenja.

Samo pobjednik Kupa izboriće plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Bonus video: