I utisak i rezultat: Holandija je među 16 najboljih

"Oranje" slavilo protiv Austrije golovima Depaja i Damfrisa

1921 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Holandija nije ponovila greške iz duela sa Ukrajinom, rutinski je pobijedila Austriju u drugom kolu grupe C (2:0) i u 90 minuta otklonila dvije dileme - ide u osminu finala Evropskog prvenstva i to sa prvog mjesta.

Na „Johan Krojf areni” u Amsterdamu je domaćin bio mnogo bolji tim, bio je ovog puta i konstantan u igri u oba pravca, pa nije priredio navijačima šokove protiv Ukrajinaca kada je vodio 2:0, pa onda tek u finišu stigao do trijumfa rezultatom 3:2.

Meč je usmjerio Memfis Depaj već u 11. minutu iz penala koji je skrivio David Alaba.

Novi fudbaler Real Madrida je neoprezno nagazio Denzela Damfrisa, desnog beka koji je izgleda spreman da pokaže da je otkrovenje Eura.

Depaj je do odmora još tri puta mogao da zatrese mrežu, jednom je promašio prazan gol sa pet metara, ali ni to nije poguralo Austrijance - u drugom dijelu je bilo isto stanje na terenu...

I onda u 67, kada su navijači već počeli da strahuju da će „oranje” stići kazna za promašaje - Holandija je riješila meč.

Depaj je otvorio akciju, Donijel Malen došao do kaznenog prostora i nesebnično asistirao Damfrisu kojem nije bilo teško da donese 2:0.

To je defanzivcu PSV-a drugi pogodak na Euru - postao je tek drugi igrač Holanđana u istoriji EP koji je bio strijelac u oba uvodna meča na takmičenju. Prije njega to je uradio Rud van Nistelroj 2004.

Austrija nije ostavila poseban utisak ni na startu protiv Sjeverne Makedonije, tada je slavila 3:1, pa će u ponedjeljak protiv Ukrajine u direktnom duelu odlučivati o putniku u osminu finala...

Bonus video: