Predsjednik UEFA zabrinut za sudbinu Milana

Milan je dostavio planove za dobrovoljni sporazum o finansijskom fer-pleju (FFP), ali to nije otklonilo sumnje u rad kluba koji je na čelu sa kineskim vlasnikom Jonghong Lijem ljetos uložio oko 200 miliona eura na pojačanja i nema rezultate, niti prihode kakvi se očekuju
0 komentar(a)
Aleksandar Čeferin, Foto: Beta
Aleksandar Čeferin, Foto: Beta
Ažurirano: 23.11.2017. 11:05h

Predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin izjavio je da je zabrinut za finansijsko stanje Milana i da će polovinom narednog mjeseca biti mnogo jasnija slika oko moguće kazne ili čak izbacivanja iz Evrope velikana sa San Sira.

Milan je dostavio planove za dobrovoljni sporazum o finansijskom fer-pleju (FFP), ali to nije otklonilo sumnje u rad kluba koji je na čelu sa kineskim vlasnikom Jonghong Lijem ljetos uložio oko 200 miliona eura na pojačanja i nema rezultate, niti prihode kakvi se očekuju.

"Zabrinut sam za Milan, ali je rano da pričamo o tome. Naše službe rade na tom slučaju, polovinom decembra biće situacija jasnija", kazao je Čeferin.

Slovenac na čelu evropskog fudbala je naglasio da kontrola mora da bude rigorozna.

"Ne smijemo da dozvolimo sumnjive transakcije, sumnjive kupovine klubova... Moramo da stvorimo jake mehanizme da ih spriječimo", rekao je on.

Bonus video: