Šveđani dobili šta su htjeli, Isak napravio razliku protiv Slovačke

Švedska ima četiri boda iz dva meča grupe E

7489 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Isak na meču sa Slovačkom, Foto: Reuters
Aleksandar Isak na meču sa Slovačkom, Foto: Reuters

Švedska je dobila šta je htjela i čemu se nadala nakon dva kola u grupi E - nakon remija bez golova sa Španijom na startu, savladala je Slovačku 1:0 i sa četiri boda ima odličnu poziciju pred posljednju rundu i duel sa Poljskom.

Očekivano čvrst duel, u koji su Slovaci ušli motivisani nakon trijumfa nad Poljacima, a opredijeljeni da defanzivnim blokom umire rivala, odlučio je detalj.

U 71. minutu, najbolji švedski igrač Aleksandar Isak odlično je lansirao rezervistu Robina Kiasona, a golman Dubravka ga oborio pred svojim golom.

Emil Forsberg je iz penala pogodio donji desni ugao za 1:0...

Šveđani su zasluženo došli do pobjede, bili su bolji i ofanzivniji tim, a Isak, mladi napadač Real Sosijedada, sa nekoliko efektnih akcija i driblinga, te opasnih šuteva pokazao talenat, napravio i razliku na meču, a i povećao cijenu na fudbalskom tržištu.

Isak je prije gola iznudio odličnu odbranu Dubravke, poslije šuta sa 14-15 metara iskosa sa lijeve strane u bliži ugao, prethodno je bio zamalo neprecizan glavom...

Šanse u drugom poluvremenu, nakon uspavljujućeg prvog, imali su i Danijelson i Augustinson.

Slovaci - blijedi sa loptom, iako su imali posjed, bez pravih ofanzivnih akcija i bez šuta u okvir gola Olsena.

Ipak, još su u igri za osminu finala, jer su na startu neočekivano osvojili tri boda protiv Poljske, koja bi sjutra mogla da se oprosti od završnice, ako izgubi od Španije u Sevilji.

Bonus video: