"Bože, imam samo 29 godina": Eriksenove prve riječi nakon što je pobijedio smrt

"Kada je Eriksen otvorio oči, kazao je: 'Bože, imam samo 29 godina'. Znao sam odmah da Eriksenovo srce nije oštećeno", prepričao je njemački ljekar

4975 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Njemački ljekar Jens Klajnefeld prvi je čovjek iz Uefinog medicinskog tima koji je u subotu pritekao u pomoć Kristijanu Eriksenu.

Kada je Eriksen pao na teren, medicinsko osoblje na stadionu djelovalo je ekspresno, uz pomoć saigrača, posebno kapitena Simona Kjera.

Klajnefeld je među prvima prišao Eriksenu.

"Otprilike 30 sekundi nakon što smo bili stigli kod njega, otvorio je oči i mogao sam da razgovaram s njim. Bio je to dirljiv trenutak. U takvim hitnim ljekarskim intervencijama u svakodnevnom životu šansa za uspjeh je daleko manja", priznaje Klajnfeld.

"Kada je Eriksen otvorio oči, kazao je: 'Bože, imam samo 29 godina'. Znao sam odmah da Eriksenovo srce nije oštećeno", prepričao je njemački ljekar.

Danac je juče operisan kako bi mu se ugradio automatski defibrilator (ICD), a najavljeno je da napušta bolnicu.

ICD je mali uređaj koji šalje električne impulse da reguliše srčane ritmove, posebno one koji mogu biti opasni i izazvati srčani zastoj.

Eriksen će ICD imati najmanje dvije ili tri nedjelje prije nove posjete ljekarima koji će potom utvrditi da li je problem riješen ili igrač treba da ga zadrži trajno.

On će se oporavljati u svom domu u Odenzeu.

Bonus video: