Francuska ne bi da komplikuje

„Trikolori” gostuju Mađarskoj u Budimpešti (15 sati), pobjedom bi kolo prije kraja osigurali osminu finala

10133 pregleda 0 komentar(a)
Didije Dešan i Pol Pogba, Foto: Reuters
Didije Dešan i Pol Pogba, Foto: Reuters

Više od 80 minuta Mađarska je protiv Portugala držala linije tima, hrabro čuvala 0:0 i prijetila da povede (poništen joj je i gol zbog ofsajda), onda se u finišu potpuno raspala pred favoritom i ubjedljivo izgubila - 3:0.

Danas je u 15 sati na „Puškaš areni” čeka još jedan veliki ispit - da li Mađari i protiv Francuske mogu da ponove partiju iz većeg dijela meča sa aktuelnim šampionom?

- Mađarska je veoma ponosan tim, koji svih 90 minuta radi sve na terenu. Vidjelo se kako je organizovan i na startu šampionata i taj meč sa Portugalom je koristan za nas, jer sigurno nećemo dozvoliti da nas rival iznenadi. A i to što na klupi Mađara sjedi Italijan objašnjava dosta toga - rekao je selektor Francuske Didije Dešan.

Nakon trijumfa nad Njemcima u Minhenu na startu, Francuze bi današnja pobjeda odvela u osminu finala. Time bi se ispunio samo prvi cilj na Euru, a najveći se zna - titula.

- Uvijek je dobro kada na pravi način otvorite turnir, ali to nikada nije bilo presudno. Dovoljno smo iskusni da znamo da smo tek na početku puta na Euru, a svi znaju da smo tu da bismo ostali do kraja - istakao je Dešan.

Biće ovo prvi međusobni duel još od 2005. i prijateljske utakmice u Mecu kada su bolji bili „trikolori” rezultatom 2:1 (golovi Đibrila Sisea i Florana Malude).

Dvije reprezentacije sada veže i fudbaler Mađarske Loik Nego, momak koji je rođen u Parizu i koji je prošao mlađe kategorije Francuske.

- Biće ovo poseban meč za mene i moju porodicu, ali onog momenta kada krene utakmica - sve zaboravljam, želim da moja ekipa pobijedi - kaže 30-godišnji Nego, fudbaler Fehervara.

Nego je bio saigrač Antoanu Grizmanu, koji će danas odigrati 50. meč zaredom za reprezentaciju pod Dešanovom komandom.

- Antoan i ja smo zajedno osvojili U19 Euro 2010, bili smo i cimeri. To su momenti koje ne mogu da zaboravim - dodao je Nego.

Selektor Mađara Marko Rosi vjeruje u tim:

- Bio bih presrećan ako bismo ponovili partiju protiv Portugala - rekao je Rosi.

Vjerovatni sastavi - Mađarska (3-5-2): Gulači - Botka, Orban, At. Salai - Nađ, Lovrenšic, Klajnhajsler, Šefer, Fiola - Ad. Salai, Šalai.

Francuska (4-3-1-2): Ljoris - Pavar, Varan, Kimpembe, Ernandes - Kante, Pogba, Rabio - Grizman - Benzema, Mbape.

Bonus video: