Marko Vukčević karijeru nastavlja u Rumuniji

Arad je šest puta bio šampion Rumunije, posljednji put 1970. godine

5233 pregleda 6 komentar(a)
Vukčević, Foto: Privatna arhiva
Vukčević, Foto: Privatna arhiva

Reprezentativac Crne Gore, Marko Vukčević karijeru nastavlja u rumunskom Aradu.

Radi se o klubu, koji igra u prvoj rumunskoj ligi, a koji je prošle sezone završio na desetom mjestu. Arad je šest puta bio šampion Rumunije, posljednji put 1970. godine.

"Želim da pomognem timu. Ovdje sam da bih napredovao. Nadam se da će me povrede zaobići i da ću se izboriti za svoje mjesto u timu", rekao je Vukčević na predstavljanju.

Vukčević je protekle sezone igrao za Podgoricu, koja je obezbijedila istorijski plasman u Evropu. Odigrao je 32 meča i postigao gol. U karijeri je igrao još za Budućnost, Grbalj, Vojvodinu...

„Marko je kvalitetan fudbaler, koji može pomoći ekipi da napreduje. Drago mi je da je ovdje i svim srcem se nadam da će pokazati da je pravo pojačanje", istakao je trener Arada, Lašlo Balint.

Vukčević je igrao za fudbalsku reprezentaciju u prethodnom izdanju Lige nacija. U šestom kolu, u pobjedi nad Kiprom 4:0 u Podgorici, bio je jedan od najboljih na terenu, pa je izabran u idealni tim šestog kola ovog takmičenja. Vukčević se tada našao u društvu trojice igrača Mančester sitija (Dias, Foden, Feran Tores), te zvijezda Real Madrida, Napolija.., ali i svog kapitena u selekciji, Stevana Jovetića.

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igrao je svih 90 minuta protiv Gibraltara, dok je u junskom reprezentativnom ciklusu na terenu bio na utakmici protiv Bosne i Hercegovine.

Bonus video: