evropsko prvenstvo u fudbalu

Dalić: Ovo nije Hrvatska kakvu želim, ali vjerujem da imamo prkosa da pobijedimo Škotsku

"Rezultat je taj koji daje motivaciju, mi ga nemamo, rezultat nam je prijeko potreban, stalno smo u minusu i nikako ne možemo ući u normalan ritam", rekao je Dalić

7161 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Ovo nije Hrvatska kakvu sam zamišljao i htio, ali imamo još jednu šansu za prolazak dalje", izjavio je u subotu na konferenciji za novinare selektor hrvatske reprezentacije Zaltko Dalić, osvrćući se na jučerašnju utakmicu potiv Češke (1:1).

"Nisam ni srećan ni zadovoljan, niti se osjećam komforno. Ovo nije Hrvatska kakvu sam zamišljao, kakvu sam htio. To nije ono što sam mislio kada smo počeli pripreme: Ali dobili smo još jednu šansu da u grupnoj fazi to popravimo i plasiramo se dalje", rekao je Dalić, ponovivši još jednom da je jako svjestan da ovo nije dobro i da to nije Hrvatska kakvu želi.

Osvrćući se na jučerašnju utakmicu Dalić je istaknuo loše prvo poluvrijeme u kojem su Česi "nadtrčali hrvatske igrače, uvijek su bili prvi na lopti, ali uprkos tome nisu stvorii šansu".

Što se tiče drugog poluvremena, Dalić smatra da je ono bilo puno bolje i da ono treba biti putokaz.

Na pitanje novinara zašto reprezentacija još uvijek nije tim, Dalić je odgovorio da za to ima puno subjektivnih i objektivnih razloga, ali da neće tražiti alibi ili krivce zašto se ekipa nije do kraja složila.

"Na meni je taj posao, ne izgledamo kako bi trebalo da izgledamo, nismo kompaktni, što se posebno vidjelo juče u prvom poluvremenu. Sedam-osam igrača je došlo iz povreda, nisu uspjeli da se slože", ocijenio je Dalić.

Upitan gdje bi smjestio Hrvatsku na EURU nakon svih do sada odigranih utakmica, rekao je da su "vatreni" upravo tamo gdje i jesu - u borbi za osminu finala.

"Nismo se nametnuli, to nije dobra Hrvatska koja ohrabruje, kakva bi trebalao da bude, nismo na tom nivou sada. Imamo šansu da se popravimo u utorak s pobjedom. Sada nam preostaje da u tri dana napravimo bržu i energičniju ekipu da se možemo suprostaviti Škoima koji će biti motivisani i agresivni", dodao je.

"Rezultat je taj koji daje motivaciju, mi ga nemamo, rezultat nam je prijeko potreban, stalno smo u minusu i nikako ne možemo ući u normalan ritam", nadovezao se.

Osvrnuo se i na sljedećeg suparnika Hrvatske.

"Škotska je trebalo da prođe puno bolje protiv Češke u prvoj utakmici. Imali su dosta prilika, ali su primili dva gola. Pokazali su veliku motivaciju i veliku borbenost. Oni će protiv nas biti isti jer i njima tri boda znače prolaz dalje, a i na svom su terenu. Bit će teško, to je protivnik koji nema možda veliki kvalitet, ali moramo pripaziti, moramo odgovoriti na bolji način", ocijenio je Dalić.

"Ja od borbe ne odustajem, od odgovornosti ne bježim. Ja vjerujem i to sam rekao momcima - vjerujem u njih, u ljude oko sebe i vjerujem u sebe, vjerujem da je u nama ostalo prkosa da to napravimo", istakao je na kraju Dalić.

Preporučujemo za Vas