Makedonci se opraštaju od prvenstva i legende, Holanđani rasterećeni

Večerašnja utakmica je posljednja koju će u nacionalnom timu odigrati Goran Pandev

9311 pregleda 0 komentar(a)
Goran Pandev slavi gol protiv Austrije, Foto: AP
Goran Pandev slavi gol protiv Austrije, Foto: AP

Uoči današnjeg (18 h) meča sa Sjevernom Makedonijom, na „Johan Krojf“ areni u trećem kolu grupe C, selektor Holandije Frank de Bur ima dilemu da li da izvede najjači ili kombinovani sastav, s obzirom na to da su „lale“ obezbijedile prvo mjesto u grupi i plasman u osminu finala.

Holanđani su na turniru prikazali dobar fudbal, savladali su Ukrajinu i Austriju, a ogromni su favoriti i protiv Makedonaca, bez obzira na to ko danas istrči na teren.

- Sjeverna Makedonija je potpuno zasluženo na šampionatu. Ne smijemo ih potcijeniti. Dobro su se snašli na Euru, organizovani su, imaju starog lisca Pandeva, koji pravi razliku. Sjajno ga je vidjeti na terenu, očigledno je da i dalje uživa u igri - hvali protivnika selektor Holandije, Frank de Bur.

Makedonci su oba meča na šampionatu izgubili, ali nisu razočarali. Meč protiv Holandije je oproštaj od Evropskog prvenstva, ali i protiv jakog protivnika selekcija Igora Angelovskog neće se unaprijed predati.

Imaće i motiv - večerašnja utakmica je posljednja koju će u nacionalnom timu odigrati Goran Pandev.

- U drugom poluvremenu protiv Ukrajine igrali smo onako kako umijemo. Pokazali smo da smo zasluženo na šampionatu. Protiv Holanđana moramo da ponovimo igru iz prethodnog susreta sa Ukrajinom. Želimo da priredimo šou na kraju i da osvojimo prve bodove - kazao je selektor Sjeverne Makedonije, Igor Angelovski.

Vjerovatni sastavi -

Sjeverna Makedonija (4-4-2): Dimitrijevski - Ristovski, Velkovski, Musliju, Nikolov - Ademi, Alioski, Spirovski - Pandev, Elmas.

Holandija (5-3-2): Stekelenburg - Damfris, De Liht, Ake, Blind, Vna Anhlot - Klasen, Gravenberh, Vajnaldum - Depaj, Malen.

Bonus video: