Budućnost u Staroj Pazovi, Milinković najavio da neće biti pojačanja, već da će se ekipa podmladiti

Prvi meč protiv Helsinkija je na programu 6. jula u Finskoj od 18.00 časova (19.00 po finskom vremenu), dok je revanš 13. jula od 20.30 časova

4202 pregleda 8 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti od utorka pripreme za evropske utakmice nastavljaju u Staroj Pazovi.

Počeli su 9. jula, odigrali dva kontrolna meča - sa OFK Nikšić (pobjeda 9:2) i Vlaznijom (1:1).

„Momci su bili ozbiljni i nismo imali nekih većih problema, sem Mrvaljevića koji je polomio nos i rano je ispao iz trenažnog procesa. Svi ostali su tu, a manje – više dobro podnose zahtjeve. Mlađima je možda malo teže, dok stariji imaju iskustva i već su prošli slične stvari. Sve u svemu, sve ide kako smo planirali“, rekao je trener Milinković.

Ipak, Milinković ističe da planove remete prijateljske utakmice.

„Izuzev Vlaznije nismo imali neku jaču provjeru kako bismo vidjeli snagu i nedostatke koje ćemo pokušati da nadomjestimo u periodu koji je pred nama“.

U srijedu u Staroj Pazovi igraju sa Voždovcem, još jedan meč je u subotu.

„Nakon završetka drugog dijela priprema popustićemo ritam, pa ćemo u posljednjoj nedjelji da osvježimo ekipu i pripremimo je za Helsinki“, rekao je Milinković, a onda se nadovezao.

„Uslovi u Staroj Pazovi su na vrhunskom nivou, vidjećemo kakvo će da bude vrijeme jer i tamo zna da bude toplo. Međutim, za nas su najvažnije utakmice, jer tražimo što jače protivnike. Nažalost, nismo uspjeli da obezbijedimo ekipe koje igraju evropske kupove, jer su svi ranije otišli na neke druge destinacije. Međutim, vidjelo se protiv Vlaznije da nama trebaju takvi mečevi kako bi igrači osjetili kako je igrati kada nismo dominantni tokom 90 minuta i da osjete druge stilove igre. Nadam se da ćemo naći dobrog rivala za 26. jun, a onda nećemo igrati prijateljske utakmice do Helsinkija“.

Prvi meč protiv Helsinkija je na programu 6. jula u Finskoj od 18.00 časova (19.00 po finskom vremenu), dok je revanš 13. jula od 20.30 časova.

Novih igrača, vjerovatno, beće biti.

„Već sam rekao da je politika kluba da šansu u narednom periodu dobijaju igrači iz omladinske škole i da se podmladi ekipa. To je nešto što moramo da prihvatimo. Svakako da je to mač sa dvije oštrice, ali siguran sam da će stariji igrači koji su bili motor ekipu i u prošlom prvenstvu dati pozitivan primjer mladima kako treba da se radi i odnosi prema grbu Budućnosti“, jasan je 53-godišnji Lozničanin, koji je dodao.

„Ako dođe još neko od pojačanja, to će biti dobro, ali prelazni rok se završava 9. avgusta, tako da imamo vremena. Za Evropu bi dobro bilo pojačanje jedino da dođe neki igrač koji je u trenažnom procesu i koji već ima iskustva. U suprotnom, neće imati dovoljno vremena da se spremi. Vjerujem u starije igrače, naravno i u mlađe i siguran sam da će momci biti dosta bolji do početka Evrope i prvenstva“.

Bonus video: