Dalić uoči odlučujućeg meča: Ne zaslužujemo da nas bacaju u blato

Meč na "Hempden parku" protiv Škotske počinje u 21 čas

11587 pregleda 1 komentar(a)
Dalić, Foto: Reuters
Dalić, Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Hrvatske sjutra (21) protiv Škotske igra odlučujući meč na Evropskom prvenstvu.

Hrvati su u prva dva kola osvojili bod i na pragu su eliminacije - u slučaju remija ili poraza završili bi učešće, dok bi im pobjeda otvorila vrata osmine finala.

- Škotska je jaka na lijevoj strani, ofanzivni su i opasni. Mi moramo da igramo našu igru, što nije bio slučaj protiv Češke. Razvukli su nas, nismo se mogli suprotstaviti njihovom veznom redu. Glavna stvar biće strpljenje, najbitnije je da spremni dočekamo šansu. Ova reprezentacija zaslužuje podršku zbog svega što je napravila, to je jedino ispravno. Dok god ima šanse mi zaslužujemo podršku. Sve drugo je neispravno. Zaslužujemo podršku, a ne vrijeđanje i bacanje u blato - kazao je selektor Hrvatske, Zlatko Dalić.

Škotska je danas ostala bez Bilija Gilmura, koji je pozitivan na koronavirs.

"Ovo je posljednja šansa, moramo učiniti sve da prođemo dalje. Mi smo najviše oštećeni jer nema navijača, puno smo jači s njima, ovo nije realno i nije fer. Mi putujemo, a oni igraju kod kuće. Mi moramo u izolaciju deset dana ako je neko zaražen, ne smijemo ovo, ne smijemo ono. Ali ne tražim alibi. Biće teško, ali želim da zaslužimo pobjedu na terenu. Na nas je izvršen veliki pritisak oko kampa da otkažemo boravak u Škotskoj. Ne želim da Hrvatska igra van terena, ali uslovi moraju biti jednaki za sve, a to nije slučaj. I mi smo u psihološkoj neizvjesnosti, svaka tri dana se testiramo i strijepimo hoćemo li u izolaciju. Želio bih da kod Škotske sve ostane na tom jednom slučaju. Zabrinuti smo, ali mi moramo igrati fudbal i misliti na tri boda, osvojena na terenu", kazao je Dalić.

Bonus video: