Čelsi dočekao poklone sudije u Bakuu i prošao u osminu finala

U grupi A, CSKA bolji od Benfike - 2:0
1 komentar(a)
Vilijan Karabag - Čelsi, Foto: Reuters
Vilijan Karabag - Čelsi, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.11.2017. 19:02h

Čelsi je 14. put u posljednjih 15 godina prošao u nokaut fazu evropskih takmičenja, ali će se ovog puta mnogo pričati o suđenju koje je išlo naruku engleskom predstavniku.

"Plavci" su savladali Karabag u Bakuu (4:0), ali uz velike kontroverze zbog dva penala koja je dobio gost, oba zbog navodnih faulova nad Vilijanom.

Prvi je definitivno usmjerio utakmicu baš onako kako odgovara Čelsiju - u 19. minutu je sviran jedanaesterac poslije duela Brazilca i Sadigova, a defanzivac domaćina je i dobio direktan crveni karton.

Za Čelsi je tada sve bilo otvoreno pošto je Azar imatirao Šehiča sa bijele tačke, a Vilijan je u 36. na asistenciju Belgijanca petom povisio i praktično riješio pitanje pobjednika.

Sve to što je viđeno u prvom poluvremenu nije bilo dovoljno sudiji De Souzi, pa je dvadesetak minuta prije kraja poklonio još jedan penal londonskom timu.

Siguran je bio Fabregas, potom je Vilijan postavio konačnih 4:0, pa je Čelsi u dva meča protiv Karabaga dao devet golova, a nije primio nijedan...

Čelsi je u osmini finala, samo je pitanje s koje pozicije, jer trenutno uz meč više ima dva boda prednosti u odnosu na Romu.

"Vučica" od 20.45 gostuje Atletiko Madridu i obezbijediće plasman ako ne izgubi na stadionu "Vanda Metropolitano".

U grupi A, CSKA je u Moskvi bila bolja od Benfike (2:0) za treći trijumf.

Strijelci su bili Šćenikov u 13. i Žardel (autogol) u 56

Meč u Moskvi će se pamtiti i po tome što je golman CSKA Igor Akinfejev sačuvao mrežu prvi put poslije 11 godina u grupnoj fazi Lige šampiona.

Prošle su 43 utakmice od duela sa Arsenalom na "Emirejtsu" koji je odigran 1. novembra 2006. kada je rezultat bio 0:0.

REZULTATI I RASPORED

GRUPA A: CSKA Moskva - Benfika 2:0 (Šćenikov 13, Žardel (autogol) 56); Večeras: Bazel - Mančester j. (20.45);

GRUPA B: PSŽ - Seltik (20.45), Anderleht - Bajern (20.45);

GRUPA C: Karabag - Čelsi 0:4 (Azar (penal) 21, Vilijan 36, 85, Fabregas (penal) 71); Večeras: Atletiko M. - Roma (20.45);

GRUPA D: Juventus - Barselona (20.45), Sporting - Olimpijakos (20.45).

Bonus video: