Sutjeska nije ni pokušala - Budućnost lako do polufinala

Budućnost slavila kraj Bistrice sa 1:0, golom Darka Nikača u 26. minutu, i ukupnim rezultatom 3:0 lako eliminisala aktuelnog osvajača Kupa
126 pregleda 0 komentar(a)
FK Budućnost - FK Sutjeska, Foto: Savo Prelević
FK Budućnost - FK Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.11.2017. 17:01h

Budućnost je u polufinalu Kupa, šesti put u dosadašnjih 12 sezona u samostalnoj Crnoj Gori.

Na proljeće, Podgoričani će se boriti za tek drugi trofej u najmasovnijem takmičenju i trenutno su favoriti su da ga osvoje u konkurenciji Grblja, Mladosti i Igala.

Je li danas kraj Bistrice izvrešena primopredaja trofeja znaće se tek u aprili ili maju naredne godine, tek iz igre je ispao aktuelni pobjednik Kupa - ekipa Sutjeske, koja nije bila ni blizu da nadoknadi poraz od 2:0 iz prve utakmice pod Goricom prije 21 dan.

Nikšićani kao da nisu ni pokušali - Budućnost je sredinom prvog poluvremena postigla jedini gol, što je označilo "kraj balade", pa je u preostalih više od sat vremena gledana više trening, nego takmičarska utakmica.

Ukupnom pobjedom od 3:0 protiv velikog rivala, ekipa Draga Kažića je pokazala da očigledno može puno bolje od trenutnih "minus 11" u prvenstvu u odnosu na neprikosnovene Nikšićane.

"Rani gol koji smo postigli je očigledno sve riješio - tempo je opao, bila je puno bolja prva utakmica u Podgorici, sa mnogo više šansi, mnogo više uzbuđenja. Ispunili smo cilj u Kupu, idemo dalje, sada se okrećemo prvenstvu, razlika je velika, Sutjeska je vrlo ozbiljna, ali ćemo pokušati", kazao je Kažić nakon meča.

Kakva je, sa druge strane, razlika između nastupa Sutjeske u prvenstvu i Kupu govori podatak da je golman Nikšićana Vladan Giljen primio četiri gola u 15 prvenstvenih kola, a samo u Kupu dvomeču protiv Budućnosti - tri.

Sve dileme u Nikšiću, ako ih je uopšte i bilo, riješene su u 26. minutu, kada je napadač Budućnosti Darko Nikač nakon dugačkog pasa Raspopovića iskoristio neodlučnost golmana Giljena i štopera Nedića, koji su se razmišljali ko će prvi na loptu, i efektnim lob-udarcem glavom sa 12 metara pogodio za 0:1.

Ekipi Nikole Rakojevića su u tom momentu trebala čak četiri gola za prolaz, a domaći fudbaleri nisu pokazali dovoljnu odlučnost i oštrinu u napadu ni kod rezultata 0:0, kada su im i dva gola trebala da nadoknade minus iz prvog meča.

Lako je Budućnost odbijala sporadične pokušaje i jalove napade domaćih. Igor Ivanović je početkom nastavka imao jedinu pravu šansu za Sutjesku - šutirao je pored gola sa desetak metara, što je bilo jedini konkrentno viđeno pred golom gostiju.

Jasno je bilo i na poluvremenu da je sve odlučeno, pa u lošem i nesadržajnom revanšu (za razliku od prve utakmice pod Goricom) ekipe kao da su se čuvale za prvenstvena iskušenja, koja ih čekaju već za vikend.

Dobru šansu da postigne drugi gol za Budućnost imao je Balša Sekulić, koji je u 77. minutu izašao sam na Giljena, ali je loše šutirao - pravo u golmana Sutjeske.

"Očekivao sam drugačije izdanje moje ekipe, ali očigledno da je poraz od 2:0 koji smo doživjeli u Podgorici bio previsok i presudan. Kakav je bio revanš? Po jedna dobra šansa, jedna greška, oni su dali gol i to je bilo. Probaćemo ovo što prije da zaboravimo", kazao je trener Sutjeske Nikola Rakojević.

Bonus video: