Šik nišani i Engleze na Vembliju u meču za prvo mjesto u grupi

Česima je dovoljan i bod, Englezi moraju da pobijede

4618 pregleda 0 komentar(a)
Česi na Vembliju, Foto: AP
Česi na Vembliju, Foto: AP

Dok Škotska i Hrvatsku Glazgovu budu igrali za prolaz, u drugom meču grupe D, fudbaleri Engleske i Češke na „Vembliju” (21 sat) odlučuju o tome koja će selekcija sa prvog mjesta u nokaut fazu.

Česima je dovoljan i bod, Englezi moraju da pobijede. Nisu, doduše, ni jedni ni drugi sigurni putnici u nokaut fazu, ali mogu da budu prilično relaksirani...

- Češka je kvalitetna ekipa, ima fudbalere koji igraju u Premijer ligi. Mislim da su naši navijači zbog rivalstva sa Hrvatskom i Škotskom zaboravili na utakmicu sa Česima. Mi sigurno nismo - oprezan je selektor Engleske Garet Sautgejt, koji na današnjem meču neće moći da računa na Bena Čilvela i Mejsona Maunta.

Kako je objašnjeno, fudbaleri Čelsija "bili su u bliskom kontaktu" sa škotskim igračem Gilmurom, pa su izolovani od ostatka tima.

Češka je protiv Škotske i Hrvatske igrala na krilima Patrika Šika. Napadač Bajera iz Leverkuzena je postigao tri gola i - uz Kristijana Ronalda, Đinija Vajnalduma i Romelua Lukakua - najbolji je strijelac dosadašnjeg dijela turnira.

- Imamo četiri boda i u dobroj smo poziciji. Mislim da Englezi pate u napadu i to moramo da iskoristimo. U svakom slučaju biće teška utakmica. Moramo dobro da se pripremimo - želimo pobjedu i da sa prvog mjesta odemo u osminu finala - poručio je Šik.

Vjerovatni sastavi -

Češka (4-2-3-1): Vaclik - Cufal, Čelustka, Kalas, Boril - Souček, Holeš - Masopust, Darida, Jankto - Šik;

Engleska (4-3-3): Pikford - Tripije, Stouns, Megvajer, Šo - Filips, Rajs, Belingem - Griliš, Sterling - Kejn.

Bonus video: