"Furija" satjerana uza zid, Slovačka vjeruje u prolaz

Grupa E - „furija” pobjedom nad Slovačkom prolazi dalje

1836 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nakon dva remija i mnogo kritika zbog načina igre Španija i dalje može da kaže da je u dobroj poziciji, iako niko u tamošnjoj javnosti nije optimista pred nastavak Evropskog prvenstva.

„Crvena furija” je podbacila protiv Švedske (0:0) i Poljske (1:1), ali se i dalje pita - ako večeras savlada Slovačku u Sevilji biće joj to dovoljno da ode u osminu finala, samo je pitanje s koje pozicije. Postoji opcija da Španija prođe i u slučaju remija, ali pod uslovom da Poljska ne savlada Švedsku, koja je siguran putnik u nokaut fazu.

- Ubijeđen sam da ćemo pobijediti. Ipak, moje riječi ne znače puno, jer sam bio siguran i da ćemo pobijediti u prve dvije utakmice, pa nismo - rekao je selektor Luis Enrike.

Osvrnuo se na meč sa Poljacima.

- Dozvolili smo da u drugom poluvremenu rano primimo gol za izjednačenje. To nas je omelo, ali mnogo više je na našu igru uticao promašeni penal odmah nakon pogotka Poljske - istakao je Enrike.

I Slovačka ima za šta da igra, jer bi remijem sigurno prošla.

- Došli smo na Euro kao autsajderi, a sada nam se otvara mogućnosti da odemo u nokaut fazu. Pobjeda protiv Poljske nam je donijela mnogo toga, sada smo motivisani da ostvarimo još jedan odličan rezultat - istakao je bek Slovaka Peter Pekarik.

Vjerovatni sastavi -

Slovačka (4-2-3-1): Dubravka - Pekarik, Šatka, Škrinjar, Hubočan - Kucka, Hrošovski - Haraslin, Hamšik, Mak - Duda;

Španija (4-3-3): Simon - Acpilikueta, Laport, P. Tores, Gaja - Ljorente, Buskets, Alkantara - Moreno, Morata, Traore.

Bonus video: