Albion želi manji stres nego protiv Tunisa

Engleska ostavila dobar utisak na startu, ali je na pobjedu morala da čeka do sudijske nadoknade. Sada je veliki favorit protiv Paname (14 časova)
75 pregleda 0 komentar(a)
Engleska Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Engleska Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.06.2018. 07:00h

Engleskoj su protiv Tunisa bila potrebna dva golgeterska dodira Harija Kejna, od kojih je drugi stigao u sudijskoj nadoknadi, da bi ostvarila prvu pobjedu u Rusiji (2:1), ali da bi pokazala da je ozbiljna ekipa, spremna da nadmaši prognoze, u duelu sa Panamom mora da bude neuporedivo konkretnija pred golom rivala.

Nakon blistavih 45 minuta, te ukupno gledano, dobrih 90, mladi tim Gareta Sautgejta na kraju je pokazao nezrelost, samim tim što je do trijumfa došao u posljednji čas - dakle, srećno.

"Jasno je kakva nas utakmica čeka sa Panamom, jasno je ko će da napada, a ko da se brani. Moramo da realizujemo to što stvorimo, ne smijemo da se kockamo kao protiv Tunisa", naglasio je defanzivac Džon Stouns.

"Došli smo po više od osmine finala, to je minimum u ovakvoj konkurenciji, bez obzira na to što respektujemo protivnike i što znamo da nam niko neće ništa pokloniti", rekao je Stouns.

Navikla na neuspjehe i da je nacionalni tim daleko od borbe za titule na velikim takmičenjima, engleska javnost je primijetila da ekipa koju vodi Sautgejt makar želi da igra napadački...

"Mislim da smo stvorili sistem koji je atraktivan i u kojem pokušavamo da se nametnemo na terenu, bez obzira na to ko nam je protivnik. To selektor traži, a uz to stalno insistira da se opustimo. Želi da uživamo u igri", naglasio je Stouns.

U borbi za osminu finala, protiv debitanta na mundijalima, možda ne bude Delea Alija, koji se oporavio od povrede, ali je odradio samo jedan trening sa saigračima.

Ruben Loftus-Čik je njegova zamjena, a umjesto Rahima Sterlinga bi mogao da zaigra Markus Rašford.

"Imam 23 igrača, svima vjerujem, ali neću mnogo mijenjati tim koji je pobijedio i igrao dobro prvu utakmicu. Vidjećemo kakvo je stanje sa Alijem, ali tu su drugi momci", rekao je Sautgejt.

Panama je na startu ubjedljivo izgubila od Belgije (3:0). Nije mogla da parira "crvenim đavolima", teško da će moći da prati ritam Engleske ako Albion bude nadahnut kao u prvom dijelu meča sa Tunisom.

"Biće nam još teže - kazao je štoper Ramon Tores. - Engleska napada direktno i brže nego Belgija. Moraćemo da budemo spremni na 90 minuta izuzetnog tempa i da budemo skoncentrisani maksimalno", poručio je Tores.

Bonus video: