Previše stresa: Selektor Australije podnio ostavku

Austalija je do plasmana na Svjetsko prvenstvo došla preko interkontinentalnog baraža pobijedivši Honduras, pošto prethodno u azijskim kvalifikacijama nije uspjela da izbori direktan plasman
0 komentar(a)
postekoglu, Foto: Reuters
postekoglu, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.11.2017. 09:39h

Dosadašnji selektor fudbalske reprezentacije Australije Angelos Postekoglu podnio je ostavku na tu funkciju, iako je sa nacionalnim timom izborio plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Rusiji.

On je na konferenciji za novinare rekao da voli da trenira "ove momke", ali je odluku donio "instiktivno, jer misli da je pravo vrijeme za njega, igrače i savez" da dođe do promene.

"Bila je ovo teška odluka. Nije ovo kraj kakav sam predvidio. Uvijek ću imati neki osjećaj nezavršenog posla, ali to bi najvjerovatnije bio osjećaj u svakoj situaciji kada bih napustio reprezentaciju", rekao je Postekoglu koji je 2013. godine preuzeo nacionalni tim od Njemca Hoglera Osieka.

Austalija je do plasmana na Svjetsko prvenstvo došla preko interkontinentalnog baraža pobijedivši Honduras, pošto prethodno u azijskim kvalifikacijama nije uspjela da izbori direktan plasman.

Postekoglu je kazao da mu je bila čast da bude selektor Australije, s kojom je takođe 2014. godine učestvovao na Mundijalu u Brazilu i osvojio Kup Azije 2015. godine.

Novinari su 52-godišnjeg trenera upitali kada je donio odluku da podnese ostavku.

"Najvjerovatnije odmah poslije prošlonedjeljne utakmice protiv Hondurasa... Bilo je previše stresa. Onda sat vremena kasnije izvršni direktor Saveza Dejvid Galop me je ubijedio da to ne uradim, da bih opet poslije sat vremena promijenio stav... Pet piva kasnije nisam znao gdje sam i šta bi trebalo da uradim", rekao je Postekoglu.