Čelsi se pita u Bakuu, Atletiko vjeruje u Karabag

Čelsi od 18 časova gostuje u Bakuu i ako savlada Karabag obezbijediće prolaz, bez obzira na to kako se završi duel Atletika i Rome koji počinje u 20.45
0 komentar(a)
Liga šampiona Alvaro Morata, Foto: Reuters
Liga šampiona Alvaro Morata, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.11.2017. 10:02h

Atletiko Madrid je doveo sebe u gotovo bezizlaznu situaciju iz koje bi mogla samo da ga izvuče pomoć Karabaga, ekipe koja mu je otkinula četiri boda u Ligi šampiona ove sezone.

Dva kola prije kraja grupne faze tim Dijega Simeonea ima svega tri boda, četiri odnosno pet manje od Čelsija i Rome koji su na korak od osmine finala, a jedan više od Karabaga.

Čelsi od 18 časova gostuje u Bakuu i ako savlada Karabag obezbijediće prolaz, bez obzira na to kako se završi duel Atletika i Rome koji počinje u 20.45.

„Kolćonerosi“ svakako moraju da trijumfuju u duelu sa „vučicom“, čime bi makar šanse da se domognu nokaut faze živjele do posljednje runde.

"Mi vjerujemo i tako mora da bude do posljednje sekunde. Prokockali smo bodove protiv Karabaga, neće biti lako nadoknaditi ih, ali moramo da budeo pozitivni dok god postoji šansa", rekao je Simeone.

Atletiko ove sezone ne liči na ekipu koja je prethodnih sezona bila najnepoželjniji protivnik u Evropi.

Samo sedam datih golova u posljednjih 10 utakmica govore o napadačkoj krizi madridske ekipe, ali i o očajnoj formi Antoana Grizmana koji je posljednji pogodak postigao još 27. septembra.

Za Francuza više nema strpljenja ni publika na „Vanda Metropolitanu“, koja mu je zviždala tokom derbija sa Realom u subotu.

"Dok god je neko član moje porodice ja sam uz njega. Uvijek sam bio takav, neću se mijenjati sada sa skoro 50 godina", prokomomentarisao je Ćolo zvižduke upućene Grizmanu.

Nema Savića, kako zaustaviti zahuktalu Romu?

Stefan Savić neće biti u sastavu zbog crvenog kartona koji je zaradio protiv Karabaga u prošlom kolu.

„Vučica“ u Madrid stiže nakon serije od šest pobjeda u svim takmičenjima, a posljednju je upisala u rimskom derbiju protiv Lacija.

"Malo ko je u nas vjerovao, ali mislim da polako dobijamo povjerenje koje zaslužujemo. U dobroj smo situaciji dva kola pred kraj, sve zavisi od nas, ali nas čeka dosta posla do osmine finala", istakao je trener Rome Euzebio di Franćesko i dodao:

"I protiv Atletika ću nastaviti da rotiram ekipu. Kod mene nema onih koji moraju da igraju i koji su određeni na budu na klupi", kaže Di Franćesko.

Čelsi ima čistu situaciju pred odlazak u Azerbejdžan.

"Cilj je da otklonimo dilemu oko prolaska, ali respektujemo Karabag. To je ekipa koja je dva puta remizirala sa Atletikom, namučila je i Romu i neće ni nama biti lako", poručio je vezista „plavaca“ Sesk Fabregas.

Barsa u Torinu, Junajted u Bazelu

Barselona ima 10 bodova iz četiri kola i remijem protiv Juventusa u Torinu bi kolo prije kraja osigurala osminu finala.

Bodovi su potrebniji „staroj dami“ koja bi ako izgubi mogla da zakompikuje situaciju, ako Sporting koji ima tri boda manje savlada Olimpijakos u Lisabonu.

Paradoks je da Mančester junajted još nije matematički u osmini finala iz grupe A, iako je do sada upisao sve četiri pobjede.

„Đavoli“ gostuju Bazelu, kojem su bodovi neophodni ako želi da prođe. Švajcarci imaju isti broj bodova (po šest) kao CSKA, koji čeka Benfiku.

Pari Sen Žermen igra sa Seltikom u Parizu i želi da nastavi veliku seriju pobjeda u kojoj još nije primio gol, dok u istoj grupi Bajern ide u Brisel na megdan Anderlehtu.

Parovi

GRUPA A: CSKA Moskva - Benfika (18), Bazel - Mančester j. (20.45);

GRUPA B: PSŽ - Seltik (20.45), Anderleht - Bajern (20.45);

GRUPA C: Karabag - Čelsi (18), Atletiko M. - Roma (20.45);

GRUPA D: Juventus - Barselona (20.45), Sporting - Olimpijakos (20.45).

Bonus video: