Grbić: Helsinki je najteži rival, vjerujemo da možemo da prođemo

Prva utakmica sa prvakom Finske na startu kvalifikacija za Ligu šampiona igra se 6. jula, dok je revanš sedam dana kasnije

11073 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Fudbaleri Budućnosti odigrali su dva kontrolna meča u dosadašnjem dijelu priprema, remizirali sa Vlaznijom u Podgorici 1:1, izgubili od Voždovca u Staroj Pazovi 1:0.

U će dva tima "plavih" odigrati još dva kontrolna meča u subotu – od 18 časova će sparingovati sa ekipom Krila Sovjetov, dok će od 20.30 igrati protiv Radničkog iz Kragujevca.

“Drago mi je što smo zakazali dvije utakmice, jer ćemo svi imati po 90 minuta u nogama. Krila su odličan tim, prošetao se do Premijer lige Rusije, igrao finale Kupa, igra u dva ista sistema kao Helsinki, tako da će nam to biti odlična provjera. Radnički je takođe kvalitetan, tako da ćemo, nadam se, spremni dočekati Helsinki”, kaže kapiten Petar Grbić.

Prva utakmica sa prvakom Finske na startu kvalifikacija za Ligu šampiona igra se 6. jula, dok je revanš sedam dana kasnije.

“Dobili smo najtežeg rivala iz grupe ekipa koja nam je ostala, ali šta sad? Nema nazad, svi vjerujemo da možemo da prođemo. Problem može da bude vještačka trava, jer koliko god da je nova generacija, to je 'vještak' – vidjelo se i na utakmicama da gumice lete. Problem može da bude i što su odigrali 15 utakmica i što su u top ritmu, ali mi ćemo da damo maksimum i vjerujem da možemo da prođemo”, kazao je Grbić.

To što Budućnost nije pobijedila u prva dva test meča ne brine iskusnog napadača.

“Pripreme su uvijek teške, ali negdje smo svi fokusirani na Helsinki, tako da nam sve lakše pada. Znamo šta možemo da napravimo sa prolazom, zato nas stručni štab ne štedi. Zahtjevno jeste, ali tako i treba. Rezultati u prijateljskim utakmica nisu bitni, vidim da ima komentara “koji Voždovac”, ali ljudi ne znaju šta su pripreme, da smo tog dana imali možda i najteži trening", rekao je Grbić za sajt kluba.

Bonus video: