Predsjednik FSCG se neće birati 30. juna: Inspekcija za sport naložila održavanje novih izbora na sjeveru

Za poziciju predsjednika FSCG kandidati su Dejan Savićević, koji je 20 godina na toj funkciji, i bivši sudija Jovan kaluđerović

26785 pregleda 40 reakcija 40 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Izborna skupština Fudbalskog saveza Crne Gore neće biti održana 30. juna.

Naime, Inspekcija za sport Uprave za inspekcijske poslove je privremeno zabranila FSCG da 30. juna 2021. godine održi Skupštinu.

"Inspekcija za sport je donijela Rješenje kojim je privremeno zabranila FSCG da 30. juna 2021. godine održi sjednicu Izborne skupštine Fudbalskog saveza Crne Gore, za mandatni period 2021/2025, iz razloga što isti nije održao sjednicu klubova FSCG - Sjever Crne Gore", šiše u na Tviter nalogu Uprave za inspekcijske poslove.

Uprava za inspekcijske poslove - Odsjek za inspekciju za sport - još 7. juna je objavila da smatra da je neophodno zakazati novu sjednicu skupštine Udruženja klubova FSCG - Sjever.

Iz Uprave su saopštili da su u inspekcijskom nadzoru ustanovljene nepravilnosti u radu skupštine Udruženja trenera FSCG - Sjever, te da na njoj nije donijeta odluka o podršci kandidatu za predsjednika Udruženja klubova FSCG - Sjever, već odluka o tome "da se sačeka sa predlogom podrške određenom kandidatu, te da se u međusobnoj komunikaciji, a ne na Skupštini, donese navedena odluka".

Navodi se da odluka o izboru kandidata nije donijeta na skupštini, već "putem telefonskih poziva, SMS poruka i vajbera", a "kako je skupštini Udruženja klubova FSCG - Sjever prisustvovao delegat Udruženja trenera FSCG - Sjever, inspektor za sport je smatrao da je neophodno održati novu sjednicu Skupštine Udruženja klubova FSCG - Sjever".

Za poziciju predsjednika FSCG kandidati su Dejan Savićević, koji je 20 godina na toj funkciji, i bivši sudija Jovan kaluđerović.

Vjerovalo se da je jedan od najboljih crnogorskih fudbalera u istoriji osigurao pobjedu kada je Vojislav Došljak dobio izbore u Udruženju klubova FSCG - Sjever, ali je sada Uprava naložila novo glasanje.

Bonus video: