"Hrvatski" Španac jedva čeka duel sa "vatrenima": Za mene je ovo kao finale

Hrvatska i Španija igraju u ponedjeljak u Kopenhagenu

5999 pregleda 0 komentar(a)
Dani Olmo, Foto: AP
Dani Olmo, Foto: AP

"Svi znamo kako je Hrvatska jaka i kako dobre igrače ima", izjavio je u subotu, uoči utakmice osmine finala protiv Hrvatske, na konferenciji za novinare Dani Olmo, igrač španske reprezentacije i Lajpciga.

"To je jaka ekipa, moramo da budemo oprezni", kazao je Olmo.

"Igraju dobro s loptom, ne idu samo u kontranapade, igraju dobro kada imaju loptu. Hrvatska ima igrače kao što su Luka Modrić, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović. Ako Hrvataka bude imala što manji posjed lopte, to će biti dobro za nas".

Olmo je fudbalsku reputaciju stekao u zagrebačkom Dinamu.

"Dobio sam dosta poruka od prijatelja i iz Dinama, od novinara, puno ljudi mi je poslalo poruke i srećan sam zbog toga. Svi su mi rekli sve najbolje samo da ne dobijemo u ponedjeljak. Ja jedva čekam tu utakmicu, a ako postignem gol biće dobar osjećaj, daću sve od sebe da pobijedimo, jer mislim da je to fer", kazao je napadač Lajpciga naglasivši koliko mu je važna ova utakmica protiv Hrvatske.

"Za mene je to velika i posebna utakmica, prvi put igram protiv Hrvatske i protiv igrača s kojima sam igrao u Dinamu, to mi je kao finale. Volio bih da možemo igrati u finalu, ali s obzirom da ne možemo onda je ova osmina finala kao finale", nadovezao se kazavši da se čuo sa svojim bivšim saigračima iz Dinama Livakovićem i Gvardiolom.

"I oni su mi rekli da jedva čekaju utakmicu, ja znam dobro Livakovića i on zna mene zna, jedva čekam da se vidimo", ponovio je Olmo koji je u Dinamu proveo pet godina.

Hrvatska i Španija igraju u ponedjeljak u Kopenhagenu.

Bonus video: