Aduti sa klupe odveli Italiju u četvrtfinale

Uu 95. minutu je sjajno pogodio Federiko Kjeza, 10 minuta kasnije i Mateo Pesina zatresao mrežu Austrijanaca. Saša Kalajdžić u 114. postavio konačnih 2:1

5188 pregleda 2 komentar(a)
Federiko Kjeza je otkljuzčao mrežu Danijela Bahtmana, Foto: Reuters
Federiko Kjeza je otkljuzčao mrežu Danijela Bahtmana, Foto: Reuters

Italija je blistala u grupnoj fazi, dala sedam golova, nije primila nijedan, zbog čega je bila apsolutni favorit u osmini finala protiv Austrije.

Na kraju je morala da igra produžetke, u kojima su zablistali aduti Roberta Manćinija sa klupe - u 95. minutu je sjajno pogodio Federiko Kjeza, a 10 minuta kasnije i Mateo Pesina. Saša Kalajdžić je u 114. postavio konačnih 2:1.

Time su "azuri" oborili rekord reprezentacije koji je odolijevao od 1939. godine, jer im je ovo bio 31. uzastopni meč bez poraza. Ujedno, i 12. vezana pobjeda...

Italija - Austrija
foto: Sofascore

U 1. poluvremenu je Italija dominirala. Veliku šansu Nikola Barele je odlično zaustavio Danijel Bahtman, a Ćiro Imobile je pogodio stativu sa 25 metara, da bi se favorit u nastavku tresao.

Spasio ga je VAR, jer je prvo poništen gol Marka Arnautovića, a onda suđen i ofsajd Štefana Lajnera umjesto očiglednog penala.

Manćini je u 84. minutu ubacio Kjezu i Andreu Belotija umjesto Domenika Berardija i Imobilea, što je presudilo - as Juventusa je u petom minutu produžetka loše primio pas Leonarda Spinacole, ali se izvrsno snašao, izbacio Konrada Lajmera i "bombom" probio mrežu Bahtmana, da bi napadač Torina u 105. iščeprkao loptu i dodao je Pesini za 2:0.

Franćesko Aćerbi
foto: Sofascore

U drugom produžetku su Austrijanci pritisli i "zakuvali" situaciju. Već u prvom napadu je Đanluiđi Donaruma sjajno odbranio izvanredan šut Luisa Šauba, da bi u 114. minutu smanjio dvometraš iz Štutgarta, Saša Kalajdžić.

Do kraja više nije bilo izglednih šansi pred golom Italije.

Bonus video: