Portugal prepustio tron, ali je to uradio ponosno

Belgija ide u četvrtfinale, gol odluke u Sevilji je postigao Torgan Azar

11990 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Belgija ide na megdan Italiji u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, Portugal je predao krunu koju je čuvao još od 2016.

Portugalci možda i nisu zaslužili eliminaciju nakon svega što je večeras viđeno u Sevilji, ali fudbal ne prašta - bilo je 1:0 golom Torgana Azara (pogledajte pogodak ovdje) kojem je kumovao golman Rui Patrisio.

Igrao se 42. minut kada je mlađi od braće Azar izašao iz Edenove sjenke, raspalio po lopti sa preko 20 metara i ispostavilo se - odveo „crvene đavole” u Minhen gdje će 2. jula ukrstiti koplja sa Italijanima.

Ni prije ni poslije tog detalja Belgija nije uradila mnogo pred golom rivala.

Nije se ni Portugal proslavio, ali se mnogo toga promijenilo kada je početkom drugog poluvremena zbog povrede teren morao da napusti Kevin de Brujne.

Dva faula Palinje su bila pregruba, za njih je dobio samo jednom žuti karton, pa su Portugalci od 60. minuta počeli da pletu mrežu oko gola Tiba Kurtoe.

Belgija - Portugal
foto: Sofascore

Bili su blizu u nekoliko navrata preko Dioga Žote, Kristijana Ronalda, Žoaa Feliksa..., ali Kurtoa i odbrana Belgije su izdržali sve nalete.

Portugal ide kući, Belgija putuje u Njemačku - publiku na „Alijanc areni” čeka spektakl u najavi, pogotovo ako De Brujne bude mogao da nastupi protiv „azura”...

Torgan Azar
foto: Sofascore

Bonus video: