Ludnica u Švajcarskoj: Francuzi su bili i arogantni, mi hrabri kao lavovi

Švajcarska je slavila boljim izvođenjem jedanaesteraca, a odluka je pala u petoj seriji. Mehmedi je pogodio, a Zomer obranio udarac Mbapeu

9633 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Ovo što je ekipa napravila je ludo. Zaslužili smo prolaz jer smo igrali hrabro kao lavovi i borili se do zadnjeg trenutka", kazao je golman Jan Zomer nakon što je Švajcarska izborila plasman u četvrtfinale pobijedivši svjetske prvake Francuze.

Švajcarska je slavila boljim izvođenjem jedanaesteraca, a odluka je pala u petoj seriji. Mehmedi je pogodio, a Zomer obranio udarac Mbapeu.

Luda utakmica, nakon 120 minuta, završena 3:3, nakon što je Francuska vodila sa 3:1.

"Bila je to nevjerovatna nož, pokazali smo sjajan mentalitet i srčanost. Ponosan sam na nas, na cijelu ekipu. Pri rezultatu 3:1 niko nije vjerovao u nas, ali prije utakmice rekli smo sebi: Što god da se dogodi, bez obzira na scenario, idemo do kraja," kazao je Zomer.

"Francuzi su bili jaki, ali su postali pomalo arogantni. Ovo što smo sada napravili je jednostavno nevjerovatno. Dođe mi da plačem od sreće, već smo bili na dnu utakmice i vratili se sa nevjerovatnim preokretom. Ovo što je ekipa napravila je ludo," dodao je golman Borusije Menhengladbah.

Jedan od junaka susreta bio je i dvostruki strijelac Haris Seferović.

"Srećni smo, sada ćemo malo da slavimo, ali želimo da budemo spremni za sljedeću utakmicu. Svi smo se borili, upisali smo istoriju," kazao je.

"Ispisali smo istoriju Švajcarske. Sad imamo Španiju u četvrtfinalu, biće teško, ali sada sanjamo," dodao je kapitan Granit Džaka.

Povezani članci

29. Jun 2021.

Švajcarsko srce stopiralo prvaka svijeta

Bonus video: