Sutjeska - Budućnost, pretposljednji čin u 2017.

Budućnost ima veliku startu prednost uoči revanša kraj Bistrice, jer je prije tri sedmice, pod Goricom, slavila sa 2:0.
1 komentar(a)
FK Budućnost - FK Sutjeska, Foto: Savo Prelević
FK Budućnost - FK Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.11.2017. 13:44h

Treći od čak četiri međusobna duela u jesenjoj polusezoni, od ukupno šest u cijeloj sezoni, odigraće sjutra Sutjeska i Budućnost.

Duel kraj Bistrice (16 sati, TV Arenasport) je pojedinačno možda i najvažniji od svih, jer će dati odgovor na pitanje ko ide dalje, a ko ispada, u jednom od dva takmičenja na domaćoj sceni - Kupu Crne Gore.

Budućnost ima veliku startu prednost pred revanš četvrtfinala, jer je prije tri sedmice, pod Goricom, slavila sa 2:0.

Ekipi Nikole Rakojevića, koja je u sjajnoj seriju u prvenstvu - sedam uzastopnih pobjeda, osam utakmica bez primljenog gola - trebaće najbolja partija ove sezone da nadoknadi minus iz prve utakmice i plasira se u polufinale.

Za Budućnost, s druge strane, možda još značajnija utakmica, jer je Kup mnogo veća šansa za trofej za izabranike Dragana Kažića, koji kasne čak 11 bodova na tabeli za sjutrašnjim rivalom.

Ovo nije posljednji međusobni duel ove jeseni dva najveća crnogorska kluba, koja će se 6. decembra, u 18. kolu, sastati u prvenstvu, na stadionu pod Goricom.

Na proljeće, još dva puta će igrati Sutjeska i Budućnost u šampionatu.

Ne bi trebalo da bude neizvjesnosti u preostalim revanšima četvrtfinala, jer su Lovćen, Mladost, a posebno Grbalj, najveći dio posla završili u prvim mečevima, na gostujućim terenima.

Parovi

Srijeda

Lovćen - Igalo (13 sati) - prvi meč 1:0

Mladost - Mornar (13) - prvi meč 2:0

Grbalj - Ibar (13) - prvi meč 4:0

Sutjeska - Budućnost (16, TV Arenasport) - prvi meč 0:2

Bonus video: