Engleska - Njemačka: Ko pobijedi vidi - finale

Derbi na Vembliju - Albion i Njemačka od 18 sati u borbi za plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva

6451 pregleda 5 komentar(a)
Kejn i Sautgejt, Foto: REUTERS
Kejn i Sautgejt, Foto: REUTERS

Postoji u fudbalu i većih izazova od meča sa Engleskom na Vembliju - rekao je nakon grupne faze njemački as Džošua Kimih.

Da li je upoznat sa istorijom duela dvije reprezentacije, ili je jednostavno želio da da do znanja da se „elf” ne plaši Albiona ostaće dilema, ali Kimih je pogodio u suštinu, jer Njemačka u posljednjih sedam mečeva u londonskom hramu fudbala nije izgubila.

Pobijedila je pet puta, dva puta remizirala, a posljednji poraz je upisala davne 1975. kada je u prijateljskoj utakmici bilo 2:0.

Sve to „smeta” Englezima pred večerašnji meč osmine finala koji se igra na Vembliju od 18 sati i u kojem su, htjeli da priznaju ili ne, blagi favoriti.

SAUTGEJT: PREVIŠE JE KRITIKA PREMA NJEMCIMA

Selektor Engleske Garet Sautgejt, međutim, cijeni rivala.

- Pročitao sam mnogo negativnih komentara na račun Njemaca. Ali, kada gledam Njemačku vidim odlično taktički pripremljen tim, sa jasnim zadacima i u odbrani i u napadu. Biće veoma teško - rekao je Sautgejt.

Sautgejt je bio učesnik polufinala Eura 1996, takođe, na Vembliju, kada je Njemačka nakon penala eliminisala Englesku. Upravo je on tada i promašio ključni šut s 11 metara.

- Pamtim sve s tog turnira, pamtim da smo bili fantastična grupa, veliki karakteri. Mislim da smo imali sedam kapitena u timu. Nije se dobro završilo po nas, ali bio je to fantastičan Euro - kazao je Sautgejt.

Dva puta je Engleska igrala polufinale Eura - 1968. i 1996.

- Nikada nije lako na velikom takmičenju. Vjerujemo u sopstvene mogućnosti i znam da imamo šansu protiv Njemačke - istakao je selektor Engleske.

POVRATAK MEJSONA MAUNTA

U sastav Albiona se pravo iz izolacije vraća Mejson Maunt, a i Njemci su odahnuli, jer je iza Tomasa Milera nekoliko treninga s ekipom.

- Sada je momenat kada se ide na sve ili ništa. Moramo da budemo pametni protiv tima koji igra konkretan fudbal - rekao je selektor „manšafta” Joahim Lev.

To što se meč igra na Vembliju nije problem za Leva.

- Engleska je domaćin, sigurno će nas napasti. Imaćemo prostor koji nismo imali u duelu sa Mađarskoj i mislim da će nam to prijati - dodao je odlazeći šef nacionalnog tima.

Pobjednik ovog duela će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz meča Švedske i Ukrajine. U eventualnom polufinalu ukršta sa Češkom ili Danskom...

Vjerovatni sastavi -

Engleska (4-2-3-1): Pikford - Voker, Stouns, Megvajer, Šo - Rajs, Filips - Foden, Maunt, Sterling - Kejn;

Njemačka (3-4-3): Nojer - Ginter, Humels, Ridiger - Kimih, Gorecka, Kros, Gosens - Haverc, Miler, Gnabri.

Bonus video: