Milan u sve većim problemima, prijeti isključenje iz Evrope

UEFA je pokrenula istragu ovog ljeta, nakon Milanovih akcija u prelaznom roku i trošenja oko 200 miliona eura na dovođenje igrača
2 komentar(a)
Milan, Foto: Reuters
Milan, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.11.2017. 12:00h

Milan je u velikim finansijskim problemima i mogao bi da bude isključen iz Uefinih takmičenja, piše španska "Marka".

Čelnici "rosonera" bili su prije dvije sedmice u Nionu, na brifing za zvaničnima evropske kuće fudbala, koje su pokušali da ubijede da posluju u skladu sa pravilima finansijskog fer-pleja, te da imaju jasne planove vezane za budućnost.

Kako navodi "Marka", Marko Fasone, izvršni direktor kluba, nije u tome uspio.

UEFA je pokrenula istragu ovog ljeta, nakon Milanovih akcija u prelaznom roku i trošenja oko 200 miliona eura na dovođenje igrača.

Zatraženo je da se kompletna dokumentacija proslijedi na uvid, da se dostave finansijski izvještaji oko kupovine kluba, koja je obavljena u aprilu, kada je kineski biznismen Jonghong Li postao vlasnik Milana za 740 miliona eura.

Kako javlja "Marka", Milanova finansijska strategija bazirana je na plasmanu u Ligu šampiona, što nikako ne može da bude prihvaćeno kao garancija za velika ulaganja i planove.

Da sve bude još gore, prethodnoh dana su se pojavile informacije da vlasnik Milana uopšte nije biznismen, da u njegovom vlasništvu nisu rudnici fosfora u Kini, da nema novca koliko se mislilo, a da su njegovi otac i brat u zatvoru zbog prevare vrijedne 58 miliona dolara.

Priču o Jonghong Liju kao prevarantu, a ne biznismenu, lansirao je "Njujork tajms"...

Bonus video: