EURO 2020: Lev se oprostio od Njemačke, Prosinečki odgovorio Rebiću, Ukrajina ostala bez napadača

Pratite najnovije vijesti sa Evropskog prvenstva

53330 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 30.06.2021. 21:46h
Liveblog
19:51h

Legendarni fudbaler, Robert Prosinečki odgovorio je danas na prozivke hrvatskog reprezentativca Anta Rebića.

Rebić je uputio poruku i bivšim reprezentativcima Robertu Prosinečkom i Goranu Vlaoviću, koji su tokom šampionata komentarisali igru "vatrenih". Nazvao ih je stručnjacima sa TV-a i poručio im da ostave gemišt prije emisije i navijaju za Hrvatsku.

"Ne znam ko je Rebić. Nisam ga nešto vidio već duže vrijeme", bio je kratak Prosinečki u izjavi za Index.

18:50h

Napadač Ukrajine, Artjem Besedin zbog povrede je završio učešće na Evropskom šampionatu.

On je povrijedio ligamente koljena i minimum šest mjeseci biće van terena.

„Ostalo je da se urade još detaljne analize. Doktori će dati posljednju riječ, koliko će trajati oporavak. Prve prognoze su od tri do šest mjeseci“, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Ukrajine.

Besedin je povrijeđen nakon oštrog starta fudbalera Švedske, Danijelsona, koji je dobio crveni karton.

„Teško nam je zbog svega što se dogodilo Artjemu. Međutim, on je izrazio želju da bude uz drugove na meču četvrtfinala protiv Italije. Ako nam doktori dozvole, organizovaćemo put u Rim za njega i njegovu suprugu“, izjavio je Andrij Pavelko, predsjednik Fudbalskog saveza Ukrajine.

18:32h

Škotske vlasti prijavile su danas skoro 2.000 slučajeva koronavirusa povezanih sa gledanjem utakmica Evropskog fudbalskog prvenstva na stadionima, javnim skupovima, pabovima ili privatnim kućama.

Podaci su usredsređeni na prve dvije nedjelje Evropskog prvenstva kada je nacionalni tim Škotske odigrao dvije utakmice na "Hempden parku" u Glazgovu i jednu u Londonu.

Zavod za javno zdravlje Škotske saopštio je da je ukupno registrovan 1.991 slučaj koronavirusa.

Kako se navodi, 1.294 zaraženih osoba je otputovalo u London na utakmicu protiv Engleske 18. juna, od kojih je njih 397 bilo na Vembliju.

Otkriveno je, takođe, 55 pozitivnih slučajeva povezanih sa navijačkom zonom u Glazgovu, 38 zaraženih je gledalo meč protiv Hrvatske, a 37 protiv Češke.

Pozitivni slučajevi su povezani sa Evropskim prvenstvom čak i ako je zaražena osoba prisustvovala neformalnom skupu.

Otprilike tri četvrtine zaraženih je između 20 i 39 godina i uglavnom je riječ o muškarcima (u devet od deset slučajeva).

17:57h

Ante Rebić prokomentarisao igru Hrvatske. Opširnije ovdje.

17:05h

Selekotr Njemačke, Joakim Lev preuzeo je odgovornost za eliminaciju sa Evropskog prvenstva.

Lev je danas održao oproštajnu konferenciju, budući da mu je meč protiv Engleske bio posljednji na klupi nacionalnog tima.

„Razočarenje je ogromno nakon poraza i eliminacije. Uvijek sam imao puno povjerenje u tim i u ove momke. Žao mi je što smo iznevjerili navijače. Preuzimam punu i bezuslovnu odgovornost za našu preranu eliminaciju“, rekao je Lev.

Njega će naslijediti Hansi Flik.

„Ambicije nam nije nedostajalo, a duh je bio na visokom nivou. Na kraju, ipak, u nekim stvarima dogovorenim na sastancima, nešto smo propustili. I ne pričam samo o jučerašnjim stvarima. To se osjetilo i protiv Portugala i protiv Mađarske. Ali, igrači će naučiti neku lekciju iz ovoga. Prošlo je dugih 15 godina sa puno dobrih, ali, naravno i sa nekim lošim stvarima. Ovaj tim se raduje srećnoj budućnosti. Srećno Hansi Flik, želim ti sve najbolje. Razgovarao sam sa cijelim timom i sa svima koji su radili zajedno sa njim. Mnogi od njih su bili sa mnom dugo i podržavali su moj rad. Oprostili smo se jutros i momci su otišli na odmor“, kazao je Lev.

15:53h

Ovdje pogledajte idealni tim osmine finala.

14:18h

Engleska još nije primila gol na šampionatu. Albion je posljednji put na prva četiri meča sačuvao mrežu 1966. godine na Svjetskom prvenstvu. Tada je Engleska osvojila titulu.

12:37h

Francuska je eliminisana, sada je Engleska prvi favorit za osvajanje titule.

11:41h

Vladimir Petković - selektor Švajcarske i trener ispod radara.

11:01h

Statistički podaci nakon osmine finala.

10:45h

Njemci se spremaju za novu eru. Ko napušta selekciju pročitajte ovdje.

10:30h

Predsjednik FS Francuske Noel le Grat kazao je u razgovoru za Le Figaro da će mirne glave se donijeti odluka o budućnosti Didijea Dešana.

Francuska je eliminisana u osmini finala.

"Didije mora da razmisli, kao i ja. Naći ćemo se negdje izvan kancelarija saveza, provesti dan zajedno, shvatiti ko šta želi", istakao je prvi čovjek francuskog fudbala.

"Govorimo o čovjeku koji nam je donio mnogo radosti i odveo nas do pobjede na Svjetskom prvenstvu. Želim da znam kako se osjeća, da li je motivisan”, rekao je Le Grat.

10:28h

U Engleskoj je euforija nakon pobjede nad Njemačkom.

Legendarni Alan Širer smatra da nacionalni tim može i do titule.

"Rekao bih da imamo dobar tim, Engleska nikada neće imati veće šanse za osvajanje Evropskog prvenstva nego sada. Igrali smo na Vembliju. Znam da će sljedeća utakmica biti u gostima, ali ako Engleska ima dovoljno sreće da se plasira u finale, to će značiti da je odigrala šest utakmica na Vembliju. Ne možete tražiti više kad je takva atmosfera na ovom stadionu. Navijači su odmah iza igrača, a igrači im odgovaraju svojim emocijama", rekao je Širer.

10:27h

Ukrajina je posljednji putnik u četvrtfinale - pobijedila je sinoć Švedsku 2:1, golom u 121. minutu.

Reakcije pročitajte ovdje.

Izmjena: 10:51h
10:26h

Danas je na Evropskom prvenstvu slobodan dan, nakon dramatičnih mečeva osmine finala.

Bonus video: