Podjele u Njemačkoj, zvižduci Gundoganu zbog Erdogana

Navijači bi zviždali i Mesutu Ozilu, koji je, takođe, objavio sliku sa predsjednikom Turske, ali Lev ga nije uvodio u igru
0 komentar(a)
gundogan, Foto: Reuters
gundogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.06.2018. 11:10h

Reprezentacija Njemačke ne ide u Rusiju u najboljem raspoloženju. Nakon poraza od Austrije, svjetski prvak jedva je savladao Saudijsku Arabiju sinoć u Levertkuzenu 2:1, ali nije samo igra zabrinula Joakima Leva.

Ne pamti se, naime, kada su navijači zviždali na meču nacionalnog tima i kada je atmosfera bila tako napeta na stadionu.

Nisu svi igrači "elfa" bili na udaru, zapravo bio je samo jedan, i to Ilkaj Gundogan.

Razlog - Njemci nisu oprostili reprezentativcu turskog porijekla to što je prije desetak dana, ispod slike sa Redžepom Tajipom Erdoganom, napisao da mu je bila čast da se slika sa svojim predsjednikom. ali se negativna energija osjećala u vazduhu

Navijači bi zviždali i Mesutu Ozilu, koji je, takođe, objavio sliku sa predsjednikom Turske, ali Lev ga nije uvodio u igru.

Negativna atmosfera prenijela se i na teren, a nakon meča Lev je kazao da nije očekivao takav doček.

"On je član nacionalnog tima, zvižduci ne pomažu nikome", rekao je Lev nakon utakmice.

I Lev je, međutim, doprinio da Njemačka u odbranu titule ne krene ujedinjena - odluka da u sastav ne uvrsti Liroja Sanea podijelila je javnost, zapravo ogromna većina smatra da je selektor napravio veliku grešku.

Bonus video: