Lalević odgovorio Ćulafiću: Kako ste održali Skupštinu trenera - SMS-om ili Viberom? Zašto ste je ponavljali?

"Više sam poznat kao fudbaler nego kao političar, barem na sjeveru Crne Gore i uvijek sam igrao pošteno", naveo je Marko Lalević

5209 pregleda 16 komentar(a)
Marko Lalević, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Marko Lalević, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Na jučerašnje saopštenje delegata Skupštine Udruženja klubova FSCG - sjever Ivice Ćulafića, koji je predstavljao trenersku struku, reagovao je kandidat za predsjednika UK FSCG - Sjever Marko Lalević.

"Na navode iz saopštenja trenera FK Berene Ćulafića postavio bih samo nekoliko pitanja: Kada je održana Skupština trenera FSCG - Sjever? Da li joj je istekao mandat? Da li se glasalo SMS porukuma i preko vibera? Da li ste to sami priznali inspektoru za sport? Da li ste na dan skupštine, 18.05 i prije njenog početka imali susret sa predsjednikom FSCG? Zašto ste, ako je sve bilo legitimno, održavali novu skupštinu klubova FSCG - Sjever? Zasto je bilo prisutno samo 12 trenera sa sa cijelog sjevera na istoj? Da li su se delegati pitali jeste li za Marka ili Deja, a protivkandidat se zove drugačije čini mi se", naveo je Lalević.

Uprava za inspekcijske poslove je prošle sedmice naložila održavanje nove Izborne skupštine Udruženja klubova FSCG - Sjever i privremeno zabranila održavanje Izborne skupštine FSCG, koja je danas održana u Podgorici. "Više sam poznat kao fudbaler nego kao političar, barem na sjeveru Crne Gore i uvijek sam igrao pošteno, a sve te likove sa sumnjivim biografijama slobodno pomenite imenom i prezimenom, jer ja znam a i cijela sportska javnost vidi ko se plaši ponovljenih izbora i ko je kršio statut i propise. Ili je možda i Uprava za inspekcijske poslove vama sumnjive biografije. Što se tiče moje trenereske karijere tačno je treniram pionire OFK Berane i to sa velikim uspjesima i jedan sam od rijetkih trenera sa sjevera Crne Gore koji je u tom uzrastu osvojio trofej na državnom nivou - Kup Crne Gore, pobijedivši u finalu pionire FK Budućnost - skroman rezultat, ali meni značajan. Nemam ambicija da budem trener u seniorskom fudbalu a mogao sam da sam htio. Takođe znam da ste vi kao trener FK Berane kojeg plaća opština Berane na 17 utakmica od 51 osvojili 18 bodova najmanje od svih drugoligaša u proljećnom dijelu prvenstva, tako da su svi Beranci do posljednjeg kola strijepili za opstanak u Drugoj crnogorskoj ligi, saopštio je Lalević.

"I, pitanje za kraj - jeste li razmišljali da podnesete ostavku zbog loših rezultata?" "Na kraju gospodinu Ćulafiću želim puno uspjeha u daljem radu, porazi i pobjede su sastavni dio života posebno trenerskog posla, i uspješno dalje školovanje i brzo dobijanje UEFA Pro licence".

Bonus video: