"Skupština je nelegitimna, čudi miješanje Lakovića u unutrašnje zaknodavstvo i rad državnih organa"

"Uprkos činjenici da je privremeno zabranjeno održavanje Izborne sjednice FSCG, te da žalba na ovo rješenje ne odlaže izvršenje, subjekt nadzora se oglušio o odluku državnog organa i svojevoljno održao Izbornu skupštinu", kaže se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove

44542 pregleda 45 reakcija 45 komentar(a)
Sa današnje Skupštine: Zoran Laković i Dejan Savićević, Foto: Boris Pejović
Sa današnje Skupštine: Zoran Laković i Dejan Savićević, Foto: Boris Pejović

Uprava za inspekcijske poslove - odsjek za sport, saopštila je da je današnja Izborna skupština FSCG "nelegitimna" i da je "održana svojevoljno".

"Kao što je javnost već upoznata, Odsjek za inspekciju za sport Uprave za inspekcijske poslove donio je dva rješenja, od kojih se jedno odnosi na Skupštinu Udruženja klubova - Sjever, a drugim je privremeno zabranjeno održavanje Izborne sjednice FSCG za mandatni period 2021-2025".

"Uprkos činjenici da je privremeno zabranjeno održavanje Izborne sjednice FSCG, te da žalba na ovo rješenje ne odlaže izvršenje, subjekt nadzora se oglušio o odluku državnog organa i danas svojevoljno održao Izbornu skupštinu".

"Napominjemo da je u Upravu za inspekcijske poslove pristiglo više inicijativa, u kojima se navodi niz nepravilnosti u postupku izbora delegata za Izbornu skupštinu, koja je održana danas".

"Po predmetnim prijavama postupa Odsjek za inspekciju za sport i o utvrđenom činjeničnom stanju, nakon sprovedenog kontrolnog inspekcijskog nadzora, javnost će biti blagovremeno obaviještena".

"Kod nesporne činjenice da je FSCG registrovan shodno odredbama Zakona o sportu Crne Gore i nalazi se u Centralnom registru sporta, isti podliježe odredbama ovog zakona i nadležnostima Odsjeka za inspekciju za sport.

"Na kraju, Uprava za inspekcijske poslove izražava čuđenje miješanjem direktora Odjeljenja za nacionalne saveze Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), Zorana Lakovića, u unutrašnje zaknodavstvo i rad državnih organa", saopštila je Uprava za inspekcijske poslove.

Bonus video: