Laporta: Pregovori sa Mesijem idu dobro

"Mi želimo da on ostane i Leo želi da ostane, sve je na dobrom putu, preostalo je da riješimo pitanje fer-pleja, mi smo u procesu pronalaženja najboljeg rešenja za obje strane", rekao je Laporta

2982 pregleda 0 komentar(a)
Laporta, Foto: Reuters
Laporta, Foto: Reuters

Predsjednik Barselone Đoan Laporta rekao je da je uvjeren da će fudbaler Lionel Mesi ostati u klubu, uprkos tome što mu je istekao ugovor. Mesi je od danas slobodan igrač, nakon što mu je u srijedu istekao ugovor sa Barselonom. Skaj je prošle nedelje prenio da 34-godišnji argentinski fudbaler pregovara sa upravom kluba o novom dvogodišnjem ugovoru.

Laporta, koji je prilikom izbora za predsjednika kluba u martu naveo da je prioritet novi ugovor sa Mesijem, rekao je da jedan od najboljih fudbalera svih vremena želi da ostane na Kamp Nou.

"Mi želimo da on ostane i Leo želi da ostane, sve je na dobrom putu, preostalo je da riješimo pitanje fer-pleja, mi smo u procesu pronalaženja najboljeg rešenja za obje strane. Volio bih da mogu da objavim da će on ostati, ali u ovom trenutku to ne mogu, pošto smo u procesu pronalaženja najboljeg rešenja za obje strane", rekao je Laporta za španske medije. Mesi je trenutno sa Argentinom na Kupa Americi, a njegov otac i agent Horhe Mesi otišao je iz Barselone prošle nedelje. Mesi je prošlog ljeta tražio dozvolu da napusti klub, vjerujući da ima dogovor koji mu omogućava da ode kao slobodan igrač, ali je tadašnji predsjednik Barselone Đozep Marija Bartomeu naveo da postoji klauzula u ugovoru o odlasku od 700 miliona eura. Bartomeu je podnio ostavku u oktobru, a Mesi je želio da sasluša planove nove uprave prije nego donese odluku.

Za Mesija su zainteresovani prije svega Mančester siti i Pari Sen Žermen.

Povezani članci

01. Jul 2021.

Lionel Mesi je slobodan igrač

Bonus video: