Čeferin čestitao Savićeviću

Savićević je za glasovima 27 delegata Skupštine FSCG izabran za predsjednika FSCG za naredne četiri godine, iako je Uprava za inspekcijske poslove Crne Gore privremeno zabranila održavanje sjednice

5469 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Aleksandar Čeferin uputio je pismo čestitke Dejanu Savićeviću povodom reizbora na mjesto predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2021-2025, saopšteno je iz FSCG.

U pismu predsjednika UEFA, između ostalog, navodi se:

„Želim da ti iskreno čestitam na ponovnom izboru za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore. Siguran sam da nove četiri godine za kormilom crnogorskog fudbala dočekuješ sa velikim entuzijazmom, i da ćeš svoje znanje, iskustvo i nevjerovatnu energiju usmjeriti na dalji razvoj fudbala u Crnoj Gori.“

Aleksander Čeferin, Pismo Čeferina
foto: FSCG

Savićević je za glasovima 27 delegata Skupštine FSCG izabran za predsjednika Fudbalskog saveza za naredne četiri godine.

Njegov jedini protivkandidat, Jovan Kaluđerović, nije se pojavio na sjednici nakon što je Uprava za inspekcijske poslove privremeno zabranila održavanje sjednice, zahtijevajući da se ponovi Izborna Skupština Udruženja klubova FSCG - Sjever.

Uprava za inspekcijske poslove - odsjek za sport, i juče je saopštila da je Izborna Skupština FSCG "nelegitimna" i da je "održana svojevoljno".

Bonus video: