Čelični Island prvi izlazi Mesiju na crtu

Svjetska titula je jedino što nedostaje asu Barselone da dohvati visine Dijega Maradone, ali Argentincima malo ko daje baš toliko realne šanse da mogu do "zlatne boginje"
77 pregleda 0 komentar(a)
Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.06.2018. 09:15h

Argentina je stigla u Rusiju kao aktuelni vicešampion i reprezentacija koja želi da Lionela Mesija učini besmrtnim.

Svjetska titula je jedino što nedostaje asu Barselone da dohvati visine Dijega Maradone, ali Argentincima malo ko daje baš toliko realne šanse da mogu do "zlatne boginje".

Favorit su iz sjenke (tek peti po svjetskim kladionicama), i to najviše zahvaljujući liku i djelu Lea Mesija, te strahopoštovanju koje rivali osjećaju prema njemu. Tako da ostaje pitanje čime sve još može da se pohvali selektor Horhe Sampaoli pred ovaj Mundijal, jer Argentina je često znala da bude sve samo ne ekipa...

Prvi protivnik "gaučosa" je debitant na mundijalima, ali ekipa koja po karakteru može da parira svima - čelični Island na stadionu "Lužnjiki" u Moskvi od 15 sati, na otvaranju grupe D.

"Ne bih da budem neskroman, ali upravo kvalitet moje ekipe čini da ova grupa bude izjednačena", poručio je selektor Islanda Heimir Halgrimson.

I u pravu je. Island ise izborio za poštovanje, taman koliko i Nigerija u grupi D, dok Argentini i Hrvatskoj pripadaju uloge favorita. Uloge koju, međutim, moraju tek da opravdaju, a to je uvijek teži dio posla.

Argentinci sa Mesijem moraju da pronađu način da postižu golove, jer su u kvalifikacijama za Mundijal upravo tu bili neobjašnjivo loši.

Dali su ih svega 19, samo jedan više od Bolivije, koja je bila najneefikasnija ekipa KONMEBOL-a.

Serhio Aguero, Gonsalo Iguain, Paulo Dibala i Kristijan Pavon su zaduženi za pogotke, uz Mesija moraju da igraju svi ako žele da nakon 32 godine donesu trofej u Argentinu.

"Mesi je naš vođa i ovo je njegova reprezentacija", više puta je Sampaoli ponovio ovu rečenicu od kada je preuzeo nacionalni tim.

I Island, najmanja nacija ikada na Mundijalu, to dobro zna.

"Privilegovani smo što igramo protiv tima kakav je Argentina i majstora kao što je Mesi. Ali, nismo u Rusiju došli da budemo impresionirani Mundijalom, već da opet skrenemo pažnju na sebe", istakao je Halgrimson.

Bonus video: