Anjeli: Želimo da nastavimo dijalog sa Uefom

Poslije žestokih kritika navijača i medija i većine sportskih fudbalskih organizacija, devet klubova je napustilo projekat, a ostali su Juventus, Real i Barselona

5974 pregleda 3 komentar(a)
Foto: i2wp.com
Foto: i2wp.com

Predsjednik Juventusa Andrea Anjeli rekao je da želi da se nastavi dijalog sa Evropskom fudbalskom unijom (Uefa) u vezi sa projektom Superlige.

Juventus se uz Real Madrid i Barselonu, zalaže za osnivanje Superlige.

Dogovor o pokretanju Superlige su u aprilu postigli Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Juventus, Milan i Inter.

Poslije žestokih kritika navijača i medija i većine sportskih fudbalskih organizacija, devet klubova je napustilo projekat, a ostali su Juventus, Real i Barselona.

"Ponavljam, mi imamo želju za dijalogom radi rješavanja problema evropskog fudbala i ne plašimo se prijetnji koje smo dobili posljednjih mjeseci. Uvjereni smo da će pravne radnje koje smo pokrenuli donijeti zadovoljavajuće rezultate, ali stvarni uspjeh biće kada se dijalog nastavi u interesu svih", naveo je Anjeli.

Uefa je početkom juna objavila da do daljeg suspenduje disciplinske postupke protiv tri pobunjena kluba. Preostalih devet klubova koji su odustali od Superlige, postigli su dogovor sa Uefom.

Poslije sukoba sa evropskom kućom fudbala, Anjeli je podnio ostavke na sve funkcije u Uefi, a danas je rekao da je u veoma dobrim odnosima sa predsjednikom Aleksandrom Čeferinom.

"Od mojih ostavki, ponašao sam se na najkorektniji način. Vrijeme će rešiti nesporazume", naveo je Anjeli.

Bonus video: