Eriksen se vraća u Inter: Prvo testovi i pregledi, pa odluka o budućnosti

U Italiji je zabranjeno bavljenje kontaktnim sportom osobama koje imaju taj uređaj, ali je u nekim zemljama, poput Holandije, to dozvoljeno

4483 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kristijan Eriksen će se naredne sedmice vratiti u Milano da bi obavio nove medicinske preglede, nakon kojih će biti jasno da li će moći da nastavi karijeru i da li će moći da bude član Intera.

Danski as je na otvaranju Eura doživio srčani udar tokom meča sa Finskom, a nakon oživljavanja na terenu u bolnici mu je ugrađen srčani defibrilator.

U Italiji je zabranjeno bavljenje kontaktnim sportom osobama koje imaju taj uređaj, ali je u nekim zemljama, poput Holandije, to dozvoljeno.

Inter je već Hakana Čalhanoglua iz Milana.

"Veliko poštovanje prema Kristijanu, kao čovjeku, pa tek onda kao fudbaleru. Za nas je apsolutno najvažnije da se poptpuno oporavi, a tek tada ćemo razmišljati o sportskom aspektu", rekao je direktor Intera Bepe Marota.

Eriksen će naredne nedjelje biti u trening kampu Intera, razgovaraće sa novim trenerom Simoneom Inzagijem prije nego što počne detaljne kontrole, koje će pokazati da li može da nastavi život bez defibrilatora, a samim tim i fudbalski put u Interu, ili negdje drugo...

Bonus video: