Engleska vibrira, Sautgejt: Imamo nešto što nema niko drugi; Megvajer: Želimo više od polufinala

Zahvaljujući pogocima Harija Kejna, te Harija Megvajera i Džordana Hendersona, Engleska se prvi put nakon 25 godina našla u polufinalu

10150 pregleda 4 komentar(a)
Hari Megvajer slavi gol, Foto: AP
Hari Megvajer slavi gol, Foto: AP

Engleski selektor Garet Sautgejt izjavio je nakon plasmana u polufinale Evropskog prvenstva pobjedom nad Ukrajinom 4:0 da je duh cijele ekipe to što izdvaja njegovu keipu od ostalih.

Zahvaljujući pogocima Harija Kejna, te Harija Megvajera i Džordana Hendersona, Engleska se prvi put nakon 25 godina našla u polufinalu, a Sautgejt je kao razlog njihovog napretka naglasio kolektivni duh svoje momčadi.

"Izveli smo fantastičnu predstavu, ne samo igrači koji su počeli, već i igrači koji su kasnije ušli u igru", rekao je na konferenciji za novinare.

"Takođe, razmišljam i o igračima koje sam izostavio iz ekipe, koji nisu izašli na teren", dodao je.

"Oni su bili tako veliki dio onoga što radimo. Teško je održati grupu ove veličine uključenom i srećnom, osjećajući se cijenjenom. A opet, ti su momci bili fenomenalni u načinu na koji su se žrtvovali za ekipu. Zbog tog smo duha u polufinalu. Naravno da je kvalitet naše igre važna, ali vidio sam da puno reprezentacija ispada jer nemaju duh ovih momaka", kazao je engleski selektor.

"To je super senzacija. Dva polufinala na dva velika turnira zaredom, to je uspjeh, ali ne želim da kvarim veselje - ne želimo ovdje zaustaviti da se zaustavimo. Čeka nas velika utakmica i želimo da idemo dalje dalje nego na Svjetskom prvenstvu. Super je da smo pobijedili, a načlin na koji smo to učinili pokazuje koliko smo napredoval. Ova grups igrača se neće zadovoljiti polufinalom, želimo dalje", rekao je nakon utakmice Hari Megvajer za BBC.

Engleskoj sada slijedi polufinalna utakmica s Danskom u srijedu na Vembliju.

Bonus video: