Kaluđerović: Biće nova Skupština, naš najbolji fudbaler svih vremena ne može zakonito da pobijedi sudiju sa Cetinja

"Ja ne odustajem. Nemam ni pravo, uzimajući u obzir koliko me klubova i sportskih radnik podržava. Angažovao sam tim uglednih pravnika koji će iskoristiti sva pravna sredstva da omoguće organizovanje zakonite Skupštine FSCG i procesuira sve one koji rade nezakonito", navodi Kaluđerović

19286 pregleda 46 reakcija 46 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Pet dana nakon što je održana Izborna Skupština FSCG, saopštenjem se oglasio kandidat za predsjednika Jovan Kaluđerović, koji nije prisustvovao sjednici.

Obratio se, kako je naveo, kao kandidat za predsjednika FSCG, a prije svega "kao čovjek koji poštuje zakone i odluke svoje države Crne Gore" sportskim radnicima kao i svim građanima Crne Gore koje interesuje istina i pravo stanje u vezi izbora za predsjednika FSCG.

"Zahvaljujem se rukovodstvu FSCG što su svojim djelovanjem i na kraju njihovom predstavom zvanom Skupština potvrdili ispravnost stavova koje sam ranije iznio i odluke da ne prisustvujem sastanku. Pozdravljam odluku delegata koji nijesu prisustvovali sastanku i na taj način pokazali da ima veliki broj fudbalskih radnika koji poštuju propise, ne pristaju na ucjene i misle svojom glavom. Ima ih naravno i među onima koji su glasali po svim tačkama dnevnog reda. Oni će ubrzo biti dio nove većine", naveo je Kaluđerović.

Sjednici je prisustvovalo 27 od 45 delegata.

"Sjednica Skupštine i da nije bila zabranjena, nije trebala biti održana zbog nepostojanja kvoruma", tvrdi Kaluđerović i objašnjava:

"Od 27 delegata tri su učestvovala u ime Udruženja klubova Sjever, koji su nezakonito izabrani (kako je konstatovao nadležni državni organ) - Dragan Drljević, Jonuz Ljušković i Zlatko Magdelinić.

Milenko Mića Maraš je do izbora novog Izvršnog odbora nezakonito bio i član Skupštine i član Izvršnog odbora.

Nadalje, Ervin Tošić i Veselin Mijač su suprotno Zakonu o sportu i Statutu FSCG istovremeno članovi Skupštine i Izvršnog odbora.

Maraš, Tošić i Mijač nijesu krivi za ovu nezakonitost već FSCG, koji nije smio da verifikuje njihove mandate, odnosno da ih bira u Izvršni odbor.

Predstavnik Udruženja sudija i instruktora Veljko Bošković izabran nezakonito i učestvovao u radu sjednice bez Odluke o imenovanju. Dodatno, postoji osnov sumnje da je u tom postupku izvršeno krivično djelo", navodi Kaluđerović i napominje da "svaki dan dobijamo dodatne informacije o nezakonitom radu rukovodstva FSCG, pa osim navedenih vjerovatno ima još sličnih slučajeva"

"Kada se uzme u obzir navedeno, cinici bi konstatovali da druge nezakonite radnje i opstrukcije nijesu strašne: određivanje roka za predaju kandidature suprotno Statutu FSCG; traženje dokumenata za moju kandidaturu suprotno zakonu; lažne informacije o rokovima za promjenu delegata; nedostavljanje osnovnih informacija neophodnih za proces izbora…", kaže Kaluđerović i tvrdi da se susreo "sa napadima od strane osoba bliskih rukovodstvu FSCG koji su iz različitih društvenih krugova i onih za koje su izbori za predsjednika FSCG politika, u najgorem smislu riječi".

"Neistine i poluistine o meni, iznosili su analitičari društvenih prilika, političari, većina medija… Dejan Savićević, najbolji crnogorski fudbaler svih vremena, uz sve navedeno i zloupotrebu položaja u svrhu izbora, ne može zakonito da pobijedi Jovana Kaluđerovića, fudbalskog sudiju sa Cetinja.

Ja ne odustajem. Nemam ni pravo, uzimajući u obzir koliko me klubova i sportskih radnik podržava. Angažovao sam tim uglednih pravnika koji će iskoristiti sva pravna sredstva da omoguće organizovanje zakonite Skupštine FSCG i procesuira sve one koji rade nezakonito.

Na kraju, da li je pobijedio fudbal ako nezakonitoj Skupštini nijesu prisustvovali predstavnici polovine klubova prve i druge lige Crne Gore!?

Biće nova Skupština i novi predsjednik", saopštio je Kaluđerović.

Savićević je 30. juna izabran za predsjednika glasovima svih 27 prisutnih delegata.

Uprava za inspekcijske poslove je saopštila da je Skupština nelegitimna.

Savićeviću su na izboru čestitali predsjednici FIFA i UEFA, čiji je predstavnik na Skupštini Zoran Laković kazao da država želi da se miješa u izbore i rad FSCG.

Bonus video: