Predsjednik Udruženja sudija FSCG: Napustio sam sjednicu, nisam ništa potpisao

"Ne želeći da učestvujemo u ovim neregularnim radnjama, ja kao predsjednik udruženja i delegati iz južne regije napustili smo sjednicu, koja je ličila na sve, osim na fer, demokratski i sportski izbor delegata", navodi Ivanović u saopštenju

6200 pregleda 11 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Predsjednik Udruženja sudija i instruktora FSCG Svetozar Ivanović saopštio je da nije potpisao odluku o izboru delegata tog udruženja i ovlaštenje za učešće na Izbornoj Skupštini FSCG.

"Kao predsjednik Udruženja sudija i instruktora FSCG, a s obzirom na dešavanja u vezi sa izborima za predsjednika FSCG, želim da upoznam fudbalsku javnost o detaljima oko određivanja Veljka Boškovića za delegata u Skupštini FSCG u ime našeg udruženja.

"15. maja 2021. godine, održana je Skupština Udruženja sudija i instruktora FSCG na kojoj je biran delegat koji će predstavljati naše udruženje na izborima za predsjednika FSCG.

Cijeli tok skupštine obilježila je veoma loša atmosfera, čemu su najviše doprinijela dva člana Skupštine koji su zaposleni u FSCG, a koji su konstantno vršili pritisak, tražeći da donesemo nezakonite odluke i da izabrani delegat mora na izborima za predsjednika FSCG da glasa za Dejana Savićevića.

Ne želeći da učestvujemo u ovim neregularnim radnjama, ja kao predsjednik Udruženja i delegati iz južne regije napustili smo sjednicu, koja je ličila na sve, osim na fer, demokratski i sportski izbor delegata.

Što se dešavalo nakon našeg odlaska, ko je potpisao zapisnik, odluku o izboru delegata (ako je donešena), kao i ovlašćenje za učešće na Izbornoj skupštini FSCG, ostavljam da utvrde nadležni organi, ja kao jedini ovlašćeni nijesam ništa potpisao.

Pretpostavljam da će čelnici FSCG znati da "cijene" trud gospodina Boškovića i onih koji su ga nelegalno izabrali", navodi se u saopštenju Svetozara Ivanovića.

Bonus video: