Miler: Taktička fiks ideja nas je eliminisala s Eura

Njemaci su u osmini finala poraženi od Engleza

6994 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rana eliminacija Francuske u osmini finala Eura je izbacila na površinu sve probleme unutar tima koje su imali „trikolori”, a piše se i o lošoj atmosferi u taboru Njemačke.

Ona, doduše, nije iznenadila nikog, jer mjesecima unazad se spekulisalo o tome kako odlazeći selektor Joahim Lev nema podršku najvažnijih igrača u reprezentaciji.

„Elf” je ispao u osmini finala od Engleske, pa je Tomas Miler - jedan od onih koji je dugo bio u nemilosti Leva - progovorio:

"Naša fiks ideja da ne primimo gol koristeći kompaktnu i odbrambenu strategiju čekanja je razlog zašto smo podbacili na Euru", rekao je Miler za njemačke medije.

Sporna je Levova formacija 3-4-3 koju je počeo da uigrava tek nekoliko mjeseci pred Eura, a koja se od starta nije dopala reprezentativcima.

Najviše onima koji dolaze iz Bajerna (Manuelu Nojeru, Mileru, Seržu Gnabriju, Džošui Kimihu, Liroju Saneu...), jer su u klubu navikli da u posljednjoj liniji budu četvorica igrača.

Levu se zamjera i što je Kimiha poslao na poziciju desnog beka, gdje je morao da pokriva kompletnu stranu terena.

Time je, tvrde stručnjaci, izgubio na kreaciji, jer je Kimih u Bajernu vezista, a tu ulogu je u posljednje vrijeme imao i u nacionalnom timu.

Lev je bivši selektor, zamijeniće ga Hansi Flik.

Bonus video: