Istorijska noć na DG areni: Podgorica se predstavlja Evropi

Fudbaleri Podgorice večeras debituju na evropskoj sceni - u prvom meču prve runde kvalifikacija za Ligu konferencija rival je albanski Ljači (20.30 sati)

7340 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Fk Podgorica
Foto: Fk Podgorica

Vrtoglavi uspon Fudbalskog kluba Podgorica, koji se ne tako davno zvao Mladost Lješkopolje, večeras će biti krunisan onog trenutka kada na DG areni (20.30 sati) počne utakmica protiv Lačija iz Albanije.

Podgorički tim debituje na evropskoj sceni, čeka ga dvomeč prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija u koji ne ulazi bez ambicija. Naprotiv, nakon dolaska Stefana Cicmila iz Sutjeske, dugogodišnjeg internacionalca Vladimira Boljevića, Ognjena Peličića, Žarka Popovića, Ivana Bojovića (iz OFK Titograda) i iskusnog Admira Adrovića, Podgorica vidi šansu i da eliminiše albanskog predstavnika.

I da na taj način nastavi da piše istoriju, jer je ne tako davno - u sezoni 2016/17. bila trećeligaš. Ambicije postoje, bez obzira na to što je između dvije sezone Podgorica ostala bez osmorice igrača - Marka Vukčevića, Šalete Kordića, Balše Sekulića, Koheija Kata, Andrije Kaluđerovića, Stefana Marjanovića, Marka Čavora i Radula Živkovića.

- Podgorica je kao klub rasla iz godine u godinu, kako rezultatski, tako i infrastrukturno i organizaciono. Kao plod toga došao je trenutak da se pojavimo na evropskoj sceni. Utakmica protiv Ljačija dolazi nakon skoro mjesec priprema, nadam se da smo napravili dobar posao. Vjerujem da smo i nove igrače selektirali na pravi način, a da će ovaj dvomeč pokazati da Podgorica nije slučajno na međunarodnoj sceni - rekao je trener Dejan Roganović.

Roganović, bivši šef stručnog štaba Zete, prije manje od mjesec je preuzeo Podgoricu nakon odlaska Milorada Pekovića. Zna odakle prijeti opasnost - dres Ljačija nosi doskorašnji napadač Budućnosti Dejan Zarubica, kao i Marko Roganović, koji je prošle sezone nosio dres Titograda.

- Nismo bili povlašćeni na žrijebu. Znamo da je Ljači kvalitetna ekipa, pojačana našim internacionalcima - Roganovićem i Zarubicom, kao i napadačem iz Senegala. Naš rival posjeduje kvalitet, znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, tako da smo spremni za ove duele - istakao je Roganović.

I kapiten Nikola Čelebić vjeruje da tim ima snagu da preskoči prvu prepreku na debiju u Evropi.

- Imamo sjajnu atmosferu, vjerujem da ćemo se predstaviti na pravi način. Nema euforije, ali mislim da možemo da prođemo, iako šef ne dozvoljava da razmišljamo o narednom protivniku. Sada smo fokusirani na Ljači - rekao je Čelebić.

Ukoliko eliminišu Ljači, fudbaleri Podgorice će u narednoj rundi igrati sa Univerzitateom iz Krajove.

- Rumuni su zabranjena tema u našem taboru u ovom trenutku - zaključio je Čelebić.

Vjerovatni sastav Podgorice: Ivezić - Vukčević, Đajić, Cicmil, Čelebić - Vujović, Boljević - Sentoku, Jovanović, Maraš - Adrović.

Bonus video: