Barsini (ne)rješivi problemi: Blokiran novi Mesijev ugovor, ništa ni od Kuna i Depaja?

Barselona je, naime, za sezonu 2021-2022 ograničena na 160 miliona eura za plate svih svojih igrača, što je gotovo 187 miliona eura manje od trenutne granice

5207 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Barselona je u ogromnom problemu, toliko velikom da možda neće moći da verifikuje transfere Memfisa Depaja, Kuna Aguera i Erika Garsije, i što je najgore - da produži ugovor sa Leom Mesijem.

Barsino finansijsko stanje je očajno, to je poznato, ali ako su tačni podaci medija, brojke su toliko loše da rješenja za sada nema.

Zbog dugova i lošeg poslovanja, klub naredne sezone ima ograničen budžet za zarade igrača, u koji mora da se uklopi, jer, u suprotnom, La Liga neće ovjeriti dolazak novih fudbalera, oni neće dobiti dozvolu da igraju, a među novim fudbalerima smatra se i Mesi, kome je ugovor istekao 30. juna.

Barselona je, naime, za sezonu 2021-2022 ograničena na 160 miliona eura za plate svih svojih igrača, što je gotovo 187 miliona eura manje od trenutne granice.

U želji da produži sa Mesijem i ovjeri dolazak trojice novajlija, Barsa mora da smanji troškove za plate, pa je, u ovom trenutku, jedino rješenje da prodaje igrače - Antoana Grizmana, Kutinja...

Pokušaj da se oslobodi Miralema Pjanića i Samuela Umtitija, koji mogu da idu bez obeštećenja, za sada nije uspio, jer su i Bosanac i Francuz odbili da idu, s obzirom na to da imaju zagarantovane ugovore i prilično visoke plate (oko osam miliona po godini).

Otišao je Trinkao u Vulvse, otići će i Žunio Firpo u Lids, ali to je mala ušteda...

Barsino lice će se vjerovatno dramatično promijeniti tokom ljeta, ali na koji način - za sada je neizvjesno...

Bonus video: