Ronaldo nije samo igrač, on je kompanija, njegova popularnost nadilazi značaj kluba

Sari je u junu 2019. potpisao trogodišnji ugovor s Juventusom. S klubom je osvojio italijansko prvenstvo, ali zbog ispadanja u osmini finala Lige šampiona od Liona dobio je otkaz nakon samo jedne sezone, a naslijedio ga je Andrea Pirlo

3614 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bivši trener Juventusa Mauricio Sari (62) izjavio je da je bilo teško trenirati ekipu u kojoj je Kristijano Ronaldo, jer je morao da vodi računa i o ličnim interesima portugalskog golgetera.

"Ronalda nije lako trenirati, on je poput multinacionalne kompanije koja ima svoje interese koje morate da uskladite sa onim što je najbolje za klub. Njegova popularnost značaj kluba, on ima više od 200 miliona pratilaca na društvenim mrežama i to je problem našeg društva. Sve se više govori o igračima, a sve manje o ekipama", izjavio je Sari i dodao:

"Naravno, ima i puno pozitivnih stvari kada imate Ronalda u timu, jer on donosi rezultate i to važne rezultate".

O čemu Sari govori najbolje pokazuje podatak da se Ronaldo (36) popeo na prvo mjesto kada je u pitanju zarada od reklama na njegovom Instagram profilu, te je sa čelne pozicije skinuo američkog glumca Dvejna "The Rock" Džonsona.

Ronaldo, koji ima 308 miliona pratitelja na Instagramu, može da naplati 1,6 miliona dolara za jednu reklamnu objavu na svom Instagram profilu, nedavno je objavila kompanija "Hopper HQ", koja se bavi marketingom na društvenim mrežama.

Sari je u junu 2019. potpisao trogodišnji ugovor s Juventusom. S klubom je osvojio italijansko prvenstvo, ali zbog ispadanja u osmini finala Lige šampiona od Liona dobio je otkaz nakon samo jedne sezone, a naslijedio ga je Andrea Pirlo.

“Kad smo u sezoni 2019–2020. osvojili skudeto uopšte nije bilo zajedničkog slavlja. Svaki je igrač samostalno otišao na večeru. Imao sam osjećaj kao da se moj rad ne cijeni, da se osvajanje prvenstva uzima zdravo za gotovo. Na primjer, na kraju protekle sezone slavili su osvajanje četvrtog mjesta u Seriji A, pa mi se čini da bi možda bilo bolje da sam došao u Juve godinu dana kasnije", kazao je Sari, koji je u junu postao trener Lacija.

Bonus video: