Maslovar pita državne organe: Da li su odluke sa neligitimne Skupštine validne i obavezujuće?

"Informaciju koju tražim potrebna je kako bi klubovi i fudbalski radnici u Crnoj Gori znali koje odluke treba da primjenjuju a da su iste u skladu sa zakonima ove zemlje i Statutom FSCG"

5590 pregleda 8 komentar(a)
Nenad Maslovar, Foto: Privatna arhiva
Nenad Maslovar, Foto: Privatna arhiva

Predsjednik Udruženja klubova FSCG - jug i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza, Nenad Maslovar, obratio se otvorenim pismom.

"Ovim saopštenjem, otvorenim pismom, obraćam se nadležnim državnim organima i pozivam da sportskoj javnosti i fudbalskim radnicima pruže informaciju da li su odluke koje donose organi izabrani na nezakonitoj Skupštini Fudbalskog saveza Crne Gore 30.06.2021. validne, zakonite i obavezujuće".

"Informaciju koju tražim od nadležnih državnih organa potrebna je kako bi fudbalski klubovi i fudbalski radnici u Crnoj Gori znali koje odluke treba da primjenjuju a da su iste u skladu sa zakonima ove zemlje i Statutom FSCG". "Informacija je potrebna i meni, predsjedniku Udruženja klubova-Jug, zbog statutarnih obaveza koje imam.

"Predsjedniku Udruženja klubova po automatizmu, u skladu sa Statutom FSCG, pripada mjesto u Izvršnom odboru FSCG. Tako sam i ja, izabrani predsjednik fudbala na jugu naše države, mimo volje bivšeg predsjednika, postao član IO. Šestog juna održana je sjednica Izvršnog odbora FSCG i donešene su važne odluke za funkcionisanje takmičenja (usvojene propozicije, izabrani članovi stalnih tijela…). Da li su odluke Izvršnog odbora zakonite i obavezujuće ako je IO izabran na nezakonitoj Skupštini FSCG?"

"Da li je rad IO zakonit, uzimajući u obzir činjenice u vezi organizovanja Skupštine?"

"Siguran sam da su aktivnosti rukovodstva i organa FSCG nezakonite pa zato nijesam učestvovao u radu IO prije par dana".

"Da li sam u pravu odgovoriće nadležni državni organi, nadam se ubrzo".

"Inače, o načinu rada rukovodstva FSCG govori i to da sam za sjednicu dobio poziv putem telefona (nepoznati ženski glas) četiri dana prije sjednice. Tražio sam materijale, rečeno mi je da će isti biti na stolu u sali kada počne sastanak!? Rečeno mi je da ću biti pozvan telefon i dan prije sjednice, da me podsjete…taj poziv nijesam dobio".

"Želim i imam obavezu da učestvujem u radu Izvršnog odbora FSCG, ali samo onog koji je legitiman i zakonito izabran. Mjesto u Izvršnom odboru FSCG mi pripada odmah nakon Savićevića, uzimajući u obzir moju fudbalsku karijeru".

"U iščekivanju odgovora", navodi se u saopštenju Nenada Maslovara.

Bonus video: