Tuzani trenirali u Prištini - uzbuđenje pred evropski debi, Mulalić: Moramo da budemo pametni

Rival na evropskom debiju igračima Dečića, u takođe istorijskom, prvom Kupu konferencija Uefe, biće Drita iz Gnjilana.

5552 pregleda 4 komentar(a)
Sa treninga fudbalera Dečića u Prištini, Foto: FK Dečić
Sa treninga fudbalera Dečića u Prištini, Foto: FK Dečić

Snovi generacija vatrenih navijača Dečića ostvariće se sjutra u 20 sati, kada njihovi ljubimci istrče na teren stadiona “Fadilj Vokri” u Prištini, u prvoj evropskoj utakmici u istoriji kluba iz Tuzi.

Rival na evropskom debiju igračima Dečića, u takođe istorijskom, prvom Kupu konferencija Uefe, biće Drita iz Gnjilana.

Iako je Drita neuporedivo bogatiji i klub sa mnogo više internacionalaca, igrači Dečića ne prihvataju ulogu autsajdera. U taboru finaliste Kupa Crne Gore i ekipi koja je bila sjajna tokom prethodne sezone u Telekom 1. CFL, smatraju da imaju svoje adute i prednosti u odnosu na tim sa Kosova.

"Atmosfera je odlična. Nadamo se da ćemo krenuti pozitivnim rezultatom", kazao je kapiten Dečića Džonatan Drešaj, pa otkrio misiju Dečića:

"To je pobjeda, naravno. Analizirali smo ih, otkrili njihove slabe strane i nadam se da ćemo to da iskoristimo", istakao je Drešaj.

Na konferenciji za novinare su govorili napadač Kristijan Vulaj, Pal Drešaj (predsjednik) i trener Edis Mulalić
Na konferenciji za novinare su govorili napadač Kristijan Vulaj, Pal Drešaj (predsjednik) i trener Edis Mulalićfoto: FK Dečić

Ekipa Dečića danas je nakon pet sati vožnje autobusom stigla u Prištinu, igrači su večeras imali prilike i da osjete teren na kojem će ispisati klupsku, a većina igrača i ličnu fudbalsku istoriju.

"Prošlu sezonu smo odigrali iznad svih očekivanja. Svoj san smo dosanjali. Što se tiče priprema - pripreme kao pripreme. Nismo se spremali samo za ovu utakmicu, jer imamo i prvenstvo nakon ovih susreta. Dobro će nam svakako doći ovo kao ozbiljna provjera", naglašava trener Edis Mulalić.

"Bilo bi glupo da odustanemo na pola puta. Na kraju krajeva, imamo odgovornost prema klubu, sebi i crnogorskom fudbalu, da ga prezentujemo u našim okvirima i ramovima koliko možemo kvalitetno. Spremali smo se, trenirali, a koliko će to biti dovoljno viđećemo na utakmici", dodao je tvorac evropskog Dečića.

Edis Mulalić
foto: Savo Prelević

Drita je prošlu sezonu završila na drugom mjestu prvenstva, s dva boda manje od šampiona Prištine. U Dečiću blagu prednost prepuštaju upravo sjutrašnjem suparniku.

"U pitanju je težak protivnik, koji je mijenjao igrački kadar. Pratili smo i mi njih, a i oni nas kroz te prijateljske utakmice. Sad, koliko preko interneta možeš saznati nešto... to je sve napola validno. Moramo da budemo pametni. Isti im je trener, kao i kod nas, a tu je i par novih igrača, dok je kod nas jedan novi fudbaler. Možda smo nepoznanica, ali mislim da je sve to tu u pet deka", smatra Mulalić.

Meč na stadionu "Fadilj Vokri" igra se sjutra u 20 sati, revanš je 15. jula pod Goricom.

Pobjednik će dobiti premiju - u 2. kolu kvalifikacija za LK će se sastati sa holandskim velikanom Fejnordom.

"Ma kakav Fejnord... To je malo daleko. Kad samo to ime kažeš naježiš se, a kamoli kakvu su očekivanja. Uopšte ne razmišljamo o tome, već kako da se što bolje spremimo za Dritu. Čeka nas prvo utakmica sjutra, pa revanš. Možda neki igrači razmišljaju o Fejnordu, ali im kažem da prvo moramo da skočimo, pa da kažemo hop", spušta Mulalić loptu na zemlju..

Bonus video: