Murinjo u Romi: Ono što se meni pripisuje kao katastrofa, drugi treneri nikad ni ne ostvare

"U fudbalu riječ 'vrijeme' ne postoji, ali u ovom slučaju je fundamentalna. Klub ne želi uspjehe danas, a probleme sjutra. Želi projekat za budućnost i zato sam ovdje. Sada je vrijeme za rad", kazao je Murinjo

6547 pregleda 1 komentar(a)
Foto: AS Roma
Foto: AS Roma

Žoze Murinjo je kazao da u Italiju nije došao da odmara, već da želi da izgradi uspješnu perspektivu klubu, a ne da juri za tofejima.

Portugalac je danas predstavljen kao trener Rome, gdje je došao nakon što je dobio otkaz u Totenhemu, a umjesto Paula Fonseke, koji je prošle sezone bio tek sedmi u Seriji A.

"U fudbalu riječ 'vrijeme' ne postoji, ali u ovom slučaju je fundamentalna. Klub ne želi uspjehe danas, a probleme sjutra. Želi projekat za budućnost i zato sam ovdje. Sada je vrijeme za rad", kazao je Murinjo.

Njegov dolazak izazvao je euforiju kod navijača Rome, koji vjeruju da čovjek koji je osvajao trofeje u Interu i gdje god je radio može konačno da prekine post, koji traje od 2008. godine, kada je "vučica" osvojila Kup Italije.

"To je činjenica, Roma odavno nije ništa osvojila. Prošle sezone imali smo 29 bodova manje od šampiona, 16 od četvrte ekipe. To su pitanja na koje moramo da odgovorimo. Ali, vlasnici, direktori... oni znaju bolje od mene koliko je posla potrebno. Mi ćemo pokušati da uzmemo pehar, ali nije prioritet da odmah pobjeđujemo".

Murinjo je smijenjen u aprilu sa klupe Totenhema, njegov rad u posljednjem periodu u Premijer ligi, i sa "spursima", i sa Junajtedom i Čelsijem, bio je kritovan.

"Osvojio sam titulu sa Čelsijem, tri trofeja sa Junajtedom, sa Totenhemom sam došao do finala Liga kupa, a nije mi dozvoljeno da vodim ekipu u finalu. Ono što se meni pripisuje kao katastrofa, drugi treneri u životu nikad ni ne ostvare", rekao je Murinjo.

Bonus video: