Valensija do klupskog rekorda, remi Viljareala u Bilbau

Valensija nakon 12. kola ima 30 bodova, četiri manje od lidera Barselone
0 komentar(a)
Malaga, Foto: Laliga.es
Malaga, Foto: Laliga.es
Ažurirano: 19.11.2017. 21:55h

Valensija se ne šali! "Slijepi miševi" su neporaženi nakon 12. kola, a slavili su i na gostovanju Espanjolu sa 2:0, i zadržali su četiri boda minusa za liderom, Barselonom.

Espanjol je bio konkretniji u prvom poluvremenu, ali je Valensija pokazala da zna šta hoće. Staloženo, smireno i angaživano su njeni igrači gradili svoje akcije i kao nagrada je došao evrogol Džefrija Kondogbije - fantastično je u porijemu lijevom nogom namjestio loptu na šut i istom nogom odapeo "bombu" sa više od 20 metara u gornji desni ugao gola sjajnog Pau Lopesa.

Lopes je potom sjajno odbranio zicer Rdrigu, ali je bio mnemoćan pri šansi Santi Mine koji je znao da iskoristi poklon defanzivca domaće ekipe.

Valensija je u nizu od osam pobjeda u prvenstvu, što nikada prije nije uspjelo tom klubu.

Jedini remi danas viđen je u Bilbau, gdje je domaći Atletik golom veterana Adurica došao do zasluženog remija. "Žuta podmornica" je povela iz druge šanse golom Manuela Trigerosa u 28. minutu, koji je osam minuta ranije šutirao penal, ali je golman Kepa Aricabalaga odbranio.

Sjajna je bila i druga ekipa iz Valensije, Levante, koji je produbio krizu Las Palmasu. Sada je Las Palmas nizom od sedam poraza se spustio na dno tabele, dok je Levante 12. sa 15 bodova.

Spektakularan podnevni fudbal priredili su u 12. kolu Primere Malaga i Deportivo. Tim iz Andaluzije je slavio sa 3:2, pa je uz utakmicu više, došao na samo bod od zone spasa.

Malaga je povela nakon kornera Ćori Kastra a Rosales je obradovao domaće navijače. Povratnik u ekipu Depora, Luis Peres odgovorio je sjannim udarcem glavom na centaršut sa desne strane Borgesa.

U nastavku je Deportivo prvi stigao do gola preko Švajcarca Fabijana Šara, da bi Ćori Kastro poravnao a Borha Baston sjajnim lobom donio pobjedu svom timu. To je druga pobjeda Malage ove sezone.

Малага - Депортиво от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Rezultati:

Malaga - Deportivo 3:2 (Rosales 15, Kastro 63, Baston 84 - Peres 23, Šar 52)

Espanjol - Valensija 0:2 (Kondogbija 67, Mina 83)

Las Palmas - Levante 0:2 (Dukure 71, Džejson 78)

Atletik - Viljareal 1:1 (Aduric 77, Trigeros 28)

Bonus video: