Minimalna pobjeda Sutjeske na "DG areni": Marko Vuković pogodio mrežu Gagre

Revanš je narednog četvrtka u Gruziji

9254 pregleda 14 komentar(a)
Vuković proslavlja pogodak, Foto: Savo Prelević
Vuković proslavlja pogodak, Foto: Savo Prelević

Novu sezonu na evropskoj sceni Sutjeska je počela pobjedom – Nikšićani su večeras na „DG areni” u Podgorici savladali gruzijsku Gagru 1:0 u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Strijelac jedinog pogotka bio je Marko Vuković u 17. minutu.

Sutjeska, FK Sutjeska
foto: Sofascore

Prvo poluvrijeme bilo je u znaku Sutjeske. Već u 4. minutu Augusto je osvojio loptu, povukao do ivice šesnaesterca, šutirao, ali je Kobuladze lako odbranio.

Kružila je lopta na polovini Gagre, a inicijativa se isplatila u 17. minutu – Nikola Janjić je sjajno povukao po lijevoj strani, ubacio loptu u peterac, a Marko Vuković postigao gol, doveo Sutjesku u vođstvo i – ispostavilo se – postavio konačan rezultat.

Imala je Sutjeska još šansi u prvom dijelu da zatrese mrežu rivala. Prvo je u 30. minutu gol Janjića poništen, jer je fudbaler Sutjeske bio u ofsajdu, a onda su pokušali Dragan Grivić, Marko Matanović i Nikola Stijepović, ali promjene rezultata nije bilo.

Janjić postiže pogodak, koji je poništen zbog ofsajda
Janjić postiže pogodak, koji je poništen zbog ofsajdafoto: Savo Prelević

Gosti iz Gruzije jedini šut u okvir gola u prvom dijelu imali su u sudijskoj nadoknadi, ali je udarac Vekue sa distance zaustavio Vladan Giljen.

U drugom dijelu bilo je vidljivo da je Gagra u takmičarskom ritmu, da je fizički spremnija, a da je Sutjeska tek na početku sezone. U takvoj situaciji gosti su imali više loptu u nogama, a najbolju šansu propustio je Kabelašvili, kada je sa oko 11 metara u 75. minutu šutirao preko gola.

Minimalna pobjeda Nikšićana, ali posao nije završen, jer slijedi revanš narednog četvrtka u Gruziji.

SUTJESKA – GAGRA 1:0 (1:0)

Podgorica - „DG arena”. Gledalaca: 200. Sudija: Emanuil Skulas (Grčka). Strijelac: Marko Vuković u 17. minutu. Žuti kartoni: Kobuladze, Kakijašvili (Gagra).

Sutjeska: Giljen – Grivić, Drinčić, Bubanja, Stijepović – Augusto – Eraković, Marko Vuković (Bojović, Marušić), Matanović (Dubljević), Janjić (Vučić) – Marković (Nikač).

Gagra: Kerselidze – Kobuladze, Čaduneli, Nazadze, Kosvitašvili – Sultanišvili, Vekua (Kakijašvili) – Samušija, Kabelašvili, Markozašvili (Gvišijani), Makatsarija.

Bonus video: