Spasojević debitovao za reprezentaciju Indonezije

Veze nekadašnjeg mladog reprezentativca Crne Gore sa Indonezijom su neraskidive, i nisu samo fudbalske...
320 pregleda 2 komentar(a)
Ilija Spasojević, Foto: Privatna arhiva
Ilija Spasojević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 19.11.2017. 11:20h

Nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore Ilija Spasojević debitovao je za reprezentaciju Indonezije.

Iskusni napadač igrao je rano jutors 70 minuta u prijateljskom meču protiv Sirije, koji su Indonežani izgubili 1:0.

"Srećan sam zbog debija. Žalimo zbog poraza, ali treba biti realan i priznati da je Sirija jaka reprezentacija, koja je bila nadomak Svjetskog prvenstva, igrala je baraž sa Australijom i izgubila na produžetke. Mislim da će Indonezije biti sve bolja, španski selektor Luis Mila je unaprijedio igru, a vjerujem da ću se i ja vrlo brzo uklopiti u njegov sistem", kazao je Spasojević.

Odakle Spasojević u dresu Indonezije? U tamošnju ligu došao je još 2011. godine, otkada je na 106 mečeva postigao 67 golova. Sa Persibom je 2015. osvojio Kup, godinu kasnije bio je prvak sa Melaka junajtedom, a nedavno je osvojio titulu i sa Bjankarom, pošto je sa 12 golova sa 16 mečeva bio najbolji strijelac tima u sezoni.

Veze sa Indonezijom su, dakle, neraskidive, i nisu samo fudbalske...

"Život me je 2011. doveo u Indoneziju. Žena mi je Indonežanka, djeca su mi rođena ovdje... Dobio sam poziv da uzmem državljanstvo Indonezije i zaigram za reprezentaciju, koja se priprema za Azijske igre sljedeće godine, gdje će biti domaćin. Učestvovaće Japan, Koreja, Kina i ostale najjače azijske selekcije, a Indonezija želi da bude što konkurentnija", kazao je Spasojević.

"Počastovan sam što je, pored mnogo kvalitetnih igrača koji nastupaju i ligi, izbor pao na mene. Vjerujem da sam dobio najbolju odluku za sebe i svoju porodicu", istakao je 30-godišnji napadač, koji je prije 10 godina odigrao četiri utakmice za mladu reprezentaciju Crne Gore, a postigao je i jedan gol.

Prije toga, prošao je sve mlađe reprezentativne kategorije nekadašnje države Srbije i Crne Gore. Igao je za Vojvodinu, Sutjesku, Dinamo Tbilisi... prije nego što ga je život odveo na Daleki Istok.

Bonus video: